Karaer: “Bitsin Bu Şiddet”

Karaer: “Bitsin Bu Şiddet”

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Samsun ve Bodrum’da sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleşen saldırıları kınadı.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete yenilerinin eklendiğine işaret eden Baki Karaer, “Artvin’de bir ATT polis tarafından, Samsun’da ambülans sürücüsü hasta yakını tarafından, Bodrum’da ise bir sağlık teknisyeni hasta yakını tarafından şiddete maruz bırakıldı. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te de bir doktora, hasta yakını tarafından bıçak çekilmişti. Büyük fedakârlıklarla görevini yapan sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti kınıyor ve geçmiş olsun diyor, vatandaşlarımızı da duyarlı olmaya davet ediyoruz. Samsun’da Dr. Kamil Furtun’un bir vatandaş tarafından silahla öldürülmesi sonrası Sağlık-Sen olarak ülke genelinde kitlesel eylemler ve basın açıklamaları yapmıştık. Dr. Kamil Furtun’un acısı yüreklerimizde taze iken, sağlık çalışanlarına yönelik yeni şiddet haberleri üzüntümüzü iyice artırdı. Ayrıca, Artvin’de şiddet uygulayanın, şiddeti önlemede öncü rolü üstlenmesi gereken polis olması ibret ve hayret vericidir” dedi.

“Sağlık çalışanları da candır, sağlık çalışanları da evlattır” diyen Karaer, şöyle konuştu: “Onlar, bizim sağlığımız için çalışıyor. Yeri geldiğinde bizi ve sevdiklerimizi hayata bağlamak için kendi hayatlarını kaybediyor. El üstünde taşınması gereken sağlık çalışanlarına şiddet uygulanması, en basit ifadesiyle cehaletin dile gelmesi, haddi aşmak ve densizliktir. Şiddet uygulayanların en ağır şekilde cezalandırılması ve bu cezaların caydırıcı olması için geniş kitlelere duyurulması sağlanmalıdır. Şiddetin önlenmesi için toplumun bütün bireylerine görev ve sorumluluk düşüyor. Sağlık çalışanına sahip çıkmak, hepimizin ortak görevi, insani ve vicdani sorumluluğudur. Sağlık-Sen olarak; şiddet uygulayan kişilerin tutuklu yargılanması konusunda yapılan yasal düzenlemenin titizlikle uygulanmasını istiyoruz. Bunun yanı sıra, şiddet uygulayanların 6 ay süreyle sağlık hizmetlerinden ücretli yararlanmasını sağlayacak yasal düzenleme yapılmalıdır. Sağlık Bakanlığı da şiddetin en çok yaşandığı acil servislerde, gerekli koruyucu önlemlerini artırmalıdır. Saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarına bir kez daha geçmiş olsun diyor, şiddet yapanları kınıyor ve protesto ediyoruz”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.