Karaman’da Ahilik Haftası Etkinlikleri

Karaman’da Ahilik Haftası Etkinlikleri

Ahilik Haftası, Karaman’da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.Kutlamalar kapsamında ilk önce Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Bayram Uysal, Cumhuriyet Parkı’nda Atatürk anıtına...

Ahilik Haftası, Karaman’da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında ilk önce Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Bayram Uysal, Cumhuriyet Parkı’nda Atatürk anıtına çelenk koydu. Başkan Bayram Uysal ile Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı’nın yaptıkları konuşmanın ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İdris Nebi Uysal da Ahilik kavramının ortaya çıkışı hakkında bilgiler verdi. Yılın Ahisine Ahilik cübbesi Karaman Valisi Murat Koca tarafından giydirildi. Her mesleki alanda ahi seçilenlere Ahilik belgeleri takdim edildi. Son olarak ise terzi kalfası Ahi Evran zamanındaki gibi Ahilik teşkilatından icazet alınarak ustalığa yükseldi. Kutlamalar katılanlara ve vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.

Karaman Valisi Murat Koca konuşmasında, “Hayatımızın her yerinde bizimle beraber olan meslek grupları teşkil etmekte. Yedi yirmidört tabir ettiğimiz mesleklerimiz icra edilmektedir. Fırınından, bakkalından bütün meslek dallarındaki arkadaşlarımızla beraberiz. Esnafımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum. Esnafımıza bol kazançlı günler diliyorum” dedi.

Ahilik Haftası kutlamaları İsmet Paşa Caddesi’nde mehteran takımı eşliğinde yapılan yürüyüşle son buldu. Ahilik Haftası kutlamalarına Karaman Valisi Murat Koca’nın yanı sıra Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile daire müdürleri ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.