Karaman'dan Stat Eleştirisi

Karaman'dan Stat Eleştirisi

Aydınspor 1923'ün Çaykur Rizespor'a 1-2'lik skorla yenildiği maç sonrası değerlendirmede bulunan Teknik Sorumlu Cemin Akkkoyun, "Net iki tane pozisyon yararlanamadık ama Aydınspor 1923 iyi yolda" diye konuştu.

Çaykur Rize Teknik Direktörü Karaman da, stat koşullarını eleştirerek, "Türk futbolunun neden ilerlemediğini görüyorsunuz" tepkisini verdi.

Türkiye Ziraat Kupası D Grubu 4'üncü hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor'un Aydınspor'u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından iki takımın teknik direktörleri karşılaşmayı değerlendirdi.

Genç ve dinamik bir takıma karşı mücadele ettiklerini belirten Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Aydınspor 1923'ü mücadeleci oyunundan dolayı tebrik ederek, lig maçlarında bu şekilde oynamamaları gerektiğini ifade etti. Yoğun yağmur altında oynanan karşılaşmanın saha koşullarını eleştiren Teknik Direktör Hikmet Karaman, Türkiye genelinde 3. Lig maçlarının oynandığı tüm sahaların Türkiye Futbol Federasyonu tarafından UEFA kriterlerine göre düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'deki birçok sahada aynı sorunların yaşandığını belirten Hikmet Karaman "Efeler diyarı Aydın burası. Keşke bu stat pırıl pırıl olsa. Oyuncular daha iyi mücadele etse. Bütün statlardaki koşullar iyileştirilse. Yetkililerin spor yapanlara yaşam alanları sağlamalı. Denetleyici olmalı. Ama kimse alınmasın bu Türkiye'nin genel sorunu. Türk futbolunun neden ilerlemediğini görüyoruz. Bütün Türkiye’mizin en ücra köşelerine kadar statların, soyunma odalarının, teknik direktör odalarının ve çim sahaların iyi olması lazım. Bunu yapmak ne kadar zormuş? Niye zormuş, bunu anlayamıyorum bir türlü? Niçin zor? Bunun cevabını versinler” diye konuştu.

"ÖNCE BURALARI DÜZELTSİNLER"

Maç ve stat şartlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamanın ardından toplantıyı sonlandıran Hikmet Karaman, tepkili olması nedeniyle Çaykur Rizespor’un ikinci yarı hazırlıkları ve oynayacağı Gençlerbirliği maçıyla ilgili soruları “Boş ver, önce şuraları bir düzeltsinler” diyerek, odadan ayrıldı.

"HİKMET HOCAYA HAK VERİYORUM"

"Bugün bu maçı kaybettik ama ilerleyen zamanda daha kazanabileceğimiz maçlar var" diyen Aydınspor 1923 Teknik Sorumlusu Cemal Akkoyun da, "2 takım çıkacak 4'lü gruptan. Mersin İdman Yurduspor ve Bucaspor'la maçlarımız olacak daha. Niye olmasın diye düşünüyorum. Ağır şartlara rağmen son dakikaya kadar mücadele eden takımı tebrik ediyorum. Oyuncular, çok isterlerse hedeflerine ulaşacaktır. Ne iki tane pozisyon yararlanamadık ama Aydınspor 1923 iyi yolda. Hem kupada hem ligde hedeflediğine ulaşacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Saha koşullarına da değinen Akkoyun, "Tesisler daha modern, daha güzel daha işleyişli olmalı. Bu konudaki tüm eleştirilere hak veriyorum. Türkiye Futbol Federasyonu'nun sahalara UEFA kriteri getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Hikmet hoca haklı" dedi.

"GÖREVİMİN BAŞINDAYIM"

Tolga Doğantez'in ayrılığı sonrası görevine devam edip etmeyeceği sorusunu yanıtlayan Akkoyun, "Bu göreve Tolga Doğantez'le başladık ancak bir ayrılık yaşandı. Doğal bir durum. Şu an için görevimin başındayım. Profesyonelce bir iş yapıyoruz. İleride ne olacağını bilemem" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.