Kardeş oda Hatay’dan Nazilli Ticaret Odasına proje desteği

Kardeş oda Hatay’dan Nazilli Ticaret Odasına proje desteği

Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, meclis ve yönetim kurulu üyeleri kardeş odası olan Hatay Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Nazilli Ticaret Odası Heyeti Kardeş Oda olan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyaret gerçekleştirdi. Adana’da 16-18 Şubat tarihleri arasında da gerçekleştirilen Adana İnşaat 2017 konsepti ile düzenlenen 11. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı’na katıldıktan sonra sırasıyla Adana Ticaret Odası ve Ceyhan Ticaret Odası’nı ziyaret eden Nazilli Ticaret Odası Heyeti, programın ikinci gününde Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve Antakya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

2 gün süren ziyaretlerin son gününde Hatay Ticaret Odası’nın ABİGEM Projesini yerinde inceleyen Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, yönetim kurulu üyeleri Hüsnü Erturan, Mehmet Ali Büyükkarıncalı, Mehmet Tunçyürek, Recep An, Ayhan Yeloğlu ve Mustafa Gün ile Genel Sekreter Lütfi Özkal ve oda çalışanı Osman Ümütlü’ye proje hakkında bilgi veren Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, kardeş odaları olan Nazilli’ye proje desteği sözü verdi. Çinçin, “7 milyon 300 bin Euro’luk projenin bir benzerini Nazilli’de hayata geçirmeleri için oda olarak proje desteği vereceğiz” dedi.

Kardeş Oda Nazilli’ye proje desteği

6 bini aktif olmak üzere toplamda 7 bin üyeleri olduğunu ifade eden Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, “ABİGEM projesi kapsamındaki Antakya Mobilyacılığı Geliştirme Projesi (ANMOGEB), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ATSO ve Antakya Belediyesi başta olmak üzere DOĞAKA, HESOB, Küçük Sanayi Sitesi ve Marangozlar, Hizarcılar Odası’nın proje ortaklığını üstlendiği 7 milyon 300 bin Euro’luk projenin bir benzerini Nazilli’de hayata geçirmeleri için oda olarak kardeş odamız olan Nazilli Ticaret Odası’na proje desteği vereceğiz. Bu projede KOBİ’lerin sahip olamayacakları ileri teknoloji makineleri onlara sunuyoruz. Makine, ekipman ve donanım giderleri hariç bina gideri 2 milyon 100 bin Euro olan projemizde Marangoz esnafımıza destek vereceğiz. KOBİ’ler kendi hammaddeleriyle değil, buradaki tesiste saat başı ücretle makineleri kullanacaklar ve bunun için de bizden eğitim, markalaşma ve tasarım gibi destekler görecekler. Bu projemizde Antakya’da makine ihtiyacı olan ya finansal yönden ya da başka yönden makinesi olmayan üreticilerimizin üretimine destek veriyoruz. Özellikle el yapımı farkı olmak üzere çeşitli makinelerimiz yer alacak. Makinelerimizin ihalesi yapıldı ve yakın zamanda projemiz hayata geçmiş olacak” dedi.

Ağaç Kurutma Fırını

Çinçin, hayata geçirdikleri diğer bir proje olan Ağaç Kurutma Fırını projesi ile kereste nakliyesinde çığır açtıklarını ifade ederek, “Daha önceleri 5-6 aylık kurutma süresine ihtiyaç duyulan meşe, kayın, çam gibi keresteleri bundan böyle 15-20 gün arasında kurutarak aynı zamanda nakliye tonajından da kazanmış olduk. Odamız ile Doğu Akdeniz ABGEM A.Ş. Ağaç Kurutma Fırını isimli projemiz sayesinde marangoz esnafımız zamandan kazandığı gibi nakliyeden de çok büyük kazanç sağlamış oldu” dedi.

Teşekkür plaketleri

Ziyaretlerinden dolayı Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan ve beraberindeki heyete çok teşekkür eden Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, karşılıklı işbirliği ve paylaşım ziyaretlerinin artarak deva edeceğini söyledi. Misafir

heyeti medeniyetler şehri Antakya’nın tarihi ve kültürel mirasları olan St.Pierre Kilisesi, Hatay Arkeoloji Müzesi gibi tarihi yerleri gezdirdikten ve geleneksel lezzetleri tattırdıktan sonra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Güven’i tarihi belediye binasında ziyaret ettiler. Karşılıklı hediyeler ve plaketlerin sunulduğu ziyaret sırasında gerçekleşen samimi sohbette Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş başta olmak üzere Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Başkan Yardımcısı Sami Eşki, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Dağlı, Sabit Coşkun, Ahmet Şeniz Melek, Meclis Üyeleri Bekir Karabacak, Ali Açıkgöz, Ömer Gürbüz ve Genel Sekreter Serdar Yılmaz Saraç, Nazilli Heyetine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.