“Karılarını Öldüren Erkekleri Alınlarından Öpüyorum” Diyen Dernek Başkanına Dava

“Karılarını Öldüren Erkekleri Alınlarından Öpüyorum” Diyen Dernek Başkanına Dava

Bir gazeteye verdiği röportajda, “Karılarını öldüren erkekleri alınlarından öpüyorum” diyen Mağdur Boşanmış Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen hakkında dava açıldı.Öğretmenlik yapan Özen’in dehşet...

Bir gazeteye verdiği röportajda, “Karılarını öldüren erkekleri alınlarından öpüyorum” diyen Mağdur Boşanmış Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen hakkında dava açıldı.

Öğretmenlik yapan Özen’in dehşet sözleri üzerine harekete geçen İzmir Barosu Kadın Hakları ve Hukuk Araştırma Merkezi Sorumlusu Avukat Nuriye Kadan, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, “Bu hastalıklı zihniyet cezalandırılmalı” dedi. Avukat Nuriye Kadan’ın şikayetini inceleyen Savcı, ‘Tahrik ve suçluyu övme’ maddelerinden Özen hakkında dava açtı. Savcılık ifadesinde sözlerinin arkasında olduğunu belirten Muhammet Özen, gelecek ay hakim karşısına çıkarak 5 ile 10 yıl arasında hapis istemiyle yargılanacak.

HER KESİMDEN TEPKİ

İzmir’de kurulu olan Mağdur Boşanmış Babalar Derneği’nin Başkanı Muhammet Özen, bir gazeteye verdiği demeçte, “Karılarını öldüren kahraman babaları alınlarından öpüyorum” şeklindeki sözlerine, başta kadın dernekleri olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinden büyük tepki geldi. Kadınlar hakkında çıkarılan yasaların erkekleri mağdur ettiğini belirten ve halen öğretmenlik yapan Özen, mahkemelerin babaları ömür boyu nafaka ödemeye mahkum ettiğini, ödemeyenlerin ise cezaevine girdiğini söyledi. Boşanıldığı zaman devletin erkeğin elinden her şeyi alıp kadına verdiğini savunan Muhammet Özen’in “Devlet erkek için iki seçenek sunuyor. Ya ömür boyu nafaka öde, ya da onu öldür diyor. Başka seçenek bırakmıyor” sözleri şoke etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.