Karlık, Esnaf Ve Yabancı Öğrencileri Ağırladı

Karlık, Esnaf Ve Yabancı Öğrencileri Ağırladı

Ahilik Haftası dolayısıyla esnaflar ile İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği heyeti Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ebubekir Armağan, Bursa’da üniv...

Ahilik Haftası dolayısıyla esnaflar ile İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği heyeti Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ebubekir Armağan, Bursa’da üniversite ve lise eğitimi alan yabancı öğrencilerle birlikte Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdulkadir Karlık’ı ziyaret etti. Bursa’da 101 farklı ülkeden 1874 kayıtlı öğrencinin eğitim aldığını ifade eden Armağan, önümüzdeki 3-4 yıl içinde bu sayının 5 bine ulaşmasının beklendiğini kaydetti. Türkiye’de eğitim alan yabancı öğrencilerin ülkeler arası ilişkiler açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Armağan, “1990 yılından bu yana Türkiye’de eğitim alıp, ülkelerine dönen öğrenciler, yönetim kademelerinde önemli görevlere geldiler. Bu dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin yakın gelecekte İslam dünyasında yaşanan kargaşanın sona ermesini sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak da beraberindeki heyet ile birlikte Ahilik Haftası münasebetiyle Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile bir araya geldi. Ahiliğin 800 yıldır uygulana gelen önemli bir gelenek olduğunu ifade eden BESOB Başkanı Tak, özellikle son 150 yılda ahilikte Türkiye’nin biraz geri kaldığını, istenilen seviyede olmamasına rağmen ahiliği yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Karlık, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman esnafın yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.