Kartepe Eşme Dereleri Islah Ediliyor

Kartepe Eşme Dereleri Islah Ediliyor

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Kartepe ilçesine bağlı Eşme bölgesindeki yerleşim alanları içerisinden geçen Maden ve Yukarı derelerinin ıslahına başladı.Sağanak yağışlar ile...

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Kartepe ilçesine bağlı Eşme bölgesindeki yerleşim alanları içerisinden geçen Maden ve Yukarı derelerinin ıslahına başladı.

Sağanak yağışlar ile birlikte debisi artan ve yerleşim yerlerini tehdit eden Eşme Maden ve Yukarı dereleri için İSU Genel Müdürlüğü’nce ıslah çalışmaları projesi hazırladı. Bir süre önce başlanan ıslah çalışmaları Maden deresinin E5 karayolunun üst kısmında sürüyor. Taş duvar ve betonarme zemin olarak yapılan ıslah çalışmaları E5’in altı kısmında da yapılacak. Başlanılan bölüm tamamlandıktan sonra Eşme merkezinde yer alan Yukarı derede çalışmalara başlanılacağı öğrenildi.

Üç ay sürecek ıslah çalışmaları kapsamında Yukarı derede 130 ve Maden deresinde 470 metre olmak üzere toplam 600 metre ıslah çalışması yapılacak. 50 metre içmesuyu deplase, 100 metre kanalizasyon ve 2 adet çökeltme havuzunun da yapılacağı proje toplam 1.5 milyon TL’ye mal olacak. Dereler, ıslahı ile birlikte düzenli akışları sağlanarak çevre için tehdit oluşturmayacak hale getirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.