Kartepe’de Örnek Cami Mimarisi

Kartepe’de Örnek Cami Mimarisi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe’nin Acısu Mahallesi’nde Seyide Ayşe Camii’ni yaptıran hayırsever Arap yatırımcı Kattan’a...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe’nin Acısu Mahallesi’nde Seyide Ayşe Camii’ni yaptıran hayırsever Arap yatırımcı Kattan’a teşekkür ettiler.

Arap yatırımcıların Kartepe’ye olan ilgisi, verdikleri katkı ve sağladıkları yatırımlarla kendisini belli ediyor. Kartepe’ye katkı ve destek veren Arap yatırımcılardan biri de hayırsever yatırımcı Muhammed Abdulhamit Al Kattan oldu. Acısu Mahallesi’nde inşaatı tamamlanan 3 bin kişilik camiye, hayırsever Kattan’ın annesi Seyide Ayşe’nin adı verildi. Cami Selçuklu ve Osmanlı mimari izlerini de taşıyor. Toplamda bin 300 metre karelik alana inşa edilen asansörlü, 3 katlı geniş avlusu ile görkemli bir yapıya sahip camii de morg ve gasilhane de mevcut.

Son rötuşları ile bu ay sonuna veya önümüzdeki aya yetiştirilecek Seyide Ayşe Camii’ni Arap yatırımcı Kattan nezaretinde gezen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, örnek mimarisi ile ilçeye değer katan camii için hayırsever iş adamına teşekkür ettiler. Caminin çevre düzenlemesi konusunda destek sözü veren başkanlar Kabe imamı Şeyh Mahir Al-Mu’ayqalinın da katılımı ile gerçekleştirilecek açılışta yer almaktan mutluluk duyacaklarını ifade ettiler.

Seyide Ayşe Camii hakkında bilgiler veren hayırsever Muhammed Abdulhamit Al Kattan da, hep yanında yer alan başkanlara, kendisine katkı ve destekleri için şükran duygularını iletti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.