Kartpostal gibi ev

Kartpostal gibi ev

Efeler İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan, 3 katlı bina, 60 yıllık geçmişi ve kartpostalları andıran görüntüsüyle göz dolduruyor. İnce belli ağacın koca evi sarmasıyla ortaya çıkan manzara, görenlerin bir kere daha bakmasına neden oluyor.

Aydın'ın ortasında botanik bahçelerini aratmayan 3 katlı bina, kartpostallardan fırlamış görüntüsüyle dikkatleri çekiyor. Esma Taner ve Ahmet Taner'e ait olan ev, 60 yıllık geçmişiyle bugünkü yapılara meydan okuyor. Esma Taner, bu eve yerleştikten 1-2 yıl sonra, şimdi ön cepheyi saran ağacı diktiğini söylüyor. Yaklaşık 60 yaşındaki ağaç, küçük gövdesine rağmen 3 katlı binanın ön cephesini sarıyor.

Ağacın adını bilmediğini belirten Esma Taner, “Eve göçtükten bir iki yıl sonra komşumdan görüp istemiştim, küçük bir dal olarak ektiğim bu ağaç kocaman bir ağaca dönüştü. Eşim ona gözü gibi bakıyor. İkinci katta oturuyoruz şuan, balkondan su döker ağacı besler” diyor.

ÇİÇEK AÇINCA BİNA RENKLENİYOR

Ağacın yaprak açmadan önce çiçek verdiğini, daha sonra yaprak açtığını anlatan Taner, insanların ağaca gösterdikleri ilgiden memnun olduğunu belirtiyor. Ağaçları, çiçekleri çok sevdiğini kaydeden Taner, “ Evimizin yanındaki bina satılığa çıkınca eşim orayı da aldı. Böylece ikinci katta oturmama rağmen o ek binanın üstünde çiçeğimi, sebzemi yetiştirebiliyorum. Komşularımla akrabalarımla orada otururuz yemekler yeriz” diye konuşuyor.

Evini 2’nci katta oturmasına rağmen küçük bir bahçeye çeviren Taner, ağaçlara değer verilmesi gerektiğini söylüyor. Mahallesinde yıkım olacağını ve yeni binalar yapılacağını ifade eden Taner “Bizim evimizi de yıkacaklar galiba öyle söylüyorlar ama pek bilgim yok. Ben bu ağaçlarıma çiçeklerime kıyamam. Çocuklarımı burada büyüttüm” ifadelerini kullanıyor. Taner; Denize, gezmeye gitmek istemediğini, kendisinin denizinin yeşil bahçesi olduğunu, burada mutlu olduğunu anlatıyor.

Taner ,“İnsanların bir tek ağacın koca binayı sarmasına şaşırdıklarını görüyorum. Ağaç kışın başka güzel oluyor soğukta buz tutan yapraklarından sarkıtlar iniyor, etrafa çok güzel bir görüntü yayıyor. Gözlerimizin bu yeşillere ihtiyacı var. Bu ev benim yuvam onun yıkılmasını istemiyorum. Ayaklarım yüzünden dışarıda çıkamıyorum, ben burada yeşilin içinde yaşıyorum” diyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.