Kasım ayı 2017 Meclis toplantısı yapıldı

Kasım ayı 2017 Meclis toplantısı yapıldı

Nazilli Belediye Meclisi’nin 2016 Kasım ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 15 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Meclisi Kasım 2017 dönemi olağan toplantısının 1. Birleşimi 5393 sayılı kanunun 20. Maddesi gereğince Belediye Meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Haluk Alıcık başkanlığında yapıldı. 15 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Meclis toplantısında, Rahvan At Yarışı, Dama Turnuvası, Güvercin-Kuş Festivali, Deve Güreşi Festivalleri, bütçe içi aktarma yapılması,  imar plan notlarına ek madde eklenmesi ve harcı, imar plan notlarından madde çıkarılması, kaykay pistinin ve alanının Naz-Bel şirketine devredilmesi ve Hibe araçların kabulü hakkında görüşüldü.

İlk madde de yer alan etkinliklerin tarihleri 12 Kasım 2017 tarihinde 6.Geleneksel Rahvan At Yarışı, 24-25-26 Kasım 2017 tarihlerinde Dama Turnuvası, 09-10 Aralık 2017 de Güvercin ve Kuş Festivali, 18 Şubat 2018 de Deve Güreşi Festivali olarak belirlendi ve oybirliği ile kabul edildi. 2017 mali yılı Bütçesinde Tertibi bulunduğu halde ödeneği yetmeyeceği anlaşılan, hizmetler için bütçe içi aktarma yapılmasına komisyon kararı oybirliği ile kabul edilirken, İmar Plan Notlarına Ek Madde Eklenmesi ve Harcı meclis üyelerince görüşüldü. Meclisçe bu konuda yapılan görüşmeler sonucunda; Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 19.maddesinin  (f) fıkrasına istinaden İmar Komisyonunca uygun görülen komisyon kararı oybirliği ile kabul edildi.

Meclis gündeminin 4. maddesinde imar plan notlarından madde çıkarılması görüşüldü. Meclis üyeleri bu konuda yapılan görüşmeler sonucunda; İmar Plan notlarından “2.13 Konut alanlarında özel eğitim tesisi, özel sağlık tesisi ve katlı otopark yapılabilmesi için uygulama İmar planında bu amaçla değişiklik yapılarak konut kullanımından çıkarılması gereklidir.” Maddesinin çıkartılması hakkındaki 01.11.2017 tarihinde toplanan imar komisyonunca uygun görülen komisyon kararını oybirliği ile kabul etti.

5. gündem maddesinde İlçede yapılacak yapılarda hidrofor koyulması ile ilgili koşulların belirlenmesi görüşüldü.  Meclisçe bu konuda yapılan görüşmeler sonucunda, Yeni yapılacak yapılarda, 4 kat dâhil olmak üzere 4 kattan fazla binalarda hidrofor koyulması zorunluluğu oybirliği ile kabul edildi. Meclis üyeleri İlçede merkezi iş alanı sınırı içindeki yapılaşma koşulların belirlenmesi konusunda da görüştü. Yapılan görüşmede konu hakkında 01.11.2017 tarihinde toplanan imar komisyonunun uygun gördüğü kararı oybirliği ile kabul edildi.  7. gündem maddesinde ise 07.01.2015 tarih ve 8 sayılı meclis kararının iptal edilerek ilçemizde yapılacak yeni binalarda yalıtıma ilişkin konuların belirlenmesi görüşüldü. İmar komisyonu tarafından uygun görülen komisyon kararı meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

Meclis gündeminde yer alan İsabeyli Belediyesi 11/16 Karar Sayılı 03.03.2011 tarihli meclis kararındaki “Komple Ticari Alan” cümlesi mekânsal planlar yapım yönetmeliğine göre “Karma Alan” şeklinde değiştirilmesi maddesi de oybirliği ile kabul gördü.

İlçede yeni yapılacak yapılarda bodrum yapılması ile ilgili koşulların belirlenmesi konusunda ise 4 kat dâhil ve 4 kat üzeri yapılacak binalarda tamamı toprağa gömülü tam bodrum (kısmi değil) yapılması zorunluluğu meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Madde 10 da Yeni Mahalle 661 ada 56 parsel ile 661 ada 5 parselin takas işleminin imar komisyonu tarafından sonraki Meclis toplantılarında görüşülmek üzere ertelenmesi kararını oybirliği ile kabul etti. Sümer Mahallesi 1 Ada 148 parsel ile 1 ada 147 parselin takas işleminin görüşüldüğü 11. Madde ise oybirliği ile karara bağlanırken, tesis kurulmasına Plan Bütçe Komisyonunca uygun görülen Kestel Mahallesi 944 Parselde Yap-İşlet-Devret uygulaması için komisyonun aldığı karar oy birliği ile kabul edildi.

Meclis 13. maddede Nazilli Belediyesine ait gayrimenkullerin kiracıları tarafından büyük tadilat yapmaları durumunda ise kira süreçlerini 10 yıla kadar uzatılması maddesine oy birliği ile evet dedi. Zafer Mahallesinde Nazilli Belediyesi tarafından yeni yapılan kay kay pistinin ayni sermaye artırımı olarak şirkete devrinin yapılması da yine yapılan görüşme sonucunda meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının son gündem maddesinde ise Naz-Bel şirketi tarafından belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere karşılıksız ve şartsız hibe ettiği araçlar oy birliği kabul edildi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.