Kastamonu’da İş Garantili Tekstil Kursu Açıldı

Kastamonu’da İş Garantili Tekstil Kursu Açıldı

Kastamonu Belediyesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü proje kapsamında Kastamonu’da tekstil kursu açıldı.Kuzeykent Mahallesinde UFO İş Merkezinde açılan kursa, 20 kursiyer katıldı. Kursiyerl...

Kastamonu Belediyesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü proje kapsamında Kastamonu’da tekstil kursu açıldı.

Kuzeykent Mahallesinde UFO İş Merkezinde açılan kursa, 20 kursiyer katıldı. Kursiyerler, kursu başarılı ile bitirdikleri taktirde Şımart Tekstil’de işbaşı yapacaklar.

Kursun açılışına katılan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Günlük iş hayatımda en çok benden talepleri istihdam oluyor. Günde 100 kişi ile görüyorsam 99’u istihdam ile ilgili oluyor. Bu yüzden çeşitli alternatifler bularak bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Dolayısıyla yaptığımız çalışmalar neticesinde Kariyer ve İstihdam Merkezi’ni kurduk. Bu KASKİM’i İŞKUR ile ortak yürütüyoruz. Hem belediyede hem de Kuzeykent Mahallemizde bunların alt yapı çalışmalarını hazırladık. Hizmet binamız şu anda faal olarak çalışıyor. Bununla ilgilenen iş arkadaşlarımızda şehrimizdeki istihdam ile ilgili işyerlerini ziyaret ediyorlar. İşyerlerinin istihdam edebileceği yerlerin bilgisini alıp, elimizdeki mevcut kişileri buralara yönlendiriyorlar. Bu konularda bir hayli çalışmalarımız oldu ve yapıyoruz. Bunun dışında il dışından gelen çok sayıda talepte var. Fakat dışarıdan gelen taleplere pek sıcak bakmıyoruz. Çünkü biz, memleketimizin göç vermek yerine göç alması yönünde çalışma yürütmek istiyorum. Bu yüzden Kastamonu il sınırları içerisinde istihdam odaklı yapılacak her türlü çalışmayı yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Yaptıkları çalışmanın İŞKUR ve Şımart Tekstil ile ortak yürütülen bir çalışma olduğunu belirten Tahsin Babaş, “Şımart Tekstil’de çalışacak olan kişiler, bu kursta eğitiliyorlar ve ardından Şımart Tekstil’de garantili bir şekilde istihdam ediliyorlar. Eğitimsiz hiçbir iş olmaz. Mutlaka kursiyerlere eğitimler vermek gerekiyor. Bizde böyle bir eğitime öncülük yapıyoruz. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KARİYER VE İSTİHDAM MERKEZİNDE 220 KİŞİ, İŞ SAHİBİ OLDU

Kastamonu Belediyesi ile ortak yürüttükleri Kariyer ve İstihdam Projesi kapsamında 220 kişinin iş sahibi olduğunu belirten İŞKUR İl Müdürü Adnan Arslan, “Çalışma ve İş Kurumu olarak çalışmada istihdamın geliştirilmesi noktasında değişik program ve projeler yapıyoruz. Çalışma faaliyetleri, iş birliği yetiştirme ve iş başı eğitim programları gibi bir dizi faaliyetlerimiz oluyor. Kastamonu’da da bunları en aktif bir şekilde öne çıkartmaya çalışıyoruz. Bunun hiç kimsenin tek başına bazı işleri başarması mümkün değil. Bu konuya geçmişten beri çok fazla destekleri ve katkıları olan Belediye Başkanımızı Tahsin Babaş’a teşekkür ediyorum. Bu konuda önemli katkıları olmuştur. Artık iki bölüm oldu. Kuzeykent Mahallesi ve Merkez diye, her iki yerde de ayrı ayrı faaliyet gösteriyoruz” dedi.

Kastamonu’da işverenlerle irtibat halinde olduklarını ifade eden Arslan ise, “Kastamonu’da şu anda 220 kişi, iş başı eğitim programlarından faydalanıyor. Bunlardan 22 kişide tekstil kursundan faydalanıyor. Önemli olan işbaşı eğitimlerinden başarı olanların, iş garantisi olmasıdır. Biz, bu noktada işverenlerimizi teşekkür ediyoruz. Ancak bu süre içerisinde işsiz olan bu kardeşlerimize, istihdama katılmasını sağlamak amacıyla günlük 36,5 TL ücret ödeniyor. Çünkü bu işsiz insanların, aileleri, evleri, bir geçimleri yani ihtiyaçları var. Bu yüzden aylık yaklaşık 750 TL civarında bir kaynak kullandıracağız. Bizimde, asıl hedefimiz ve amacımız, kamu kaynaklarını yerinde kullanılması ki, bana göre istihdam amacı taşıyan bu kaynağında doğru bir yerde kullanıldığına inanıyorum. Bu konuda gerek belediyemizde çalışan arkadaşlarımız, gerekse hizmet noktasında çalışan arkadaşlarımız, iyi bir iş çıkartıyor. Sürekli birbirleriyle iletişim halindeler. Sonuç itibariyle bu işbirliği sayesinde birçok kişiyi inşallah iş sahibi yapacağız. İnşallah bu tür çalışmalar artarak devam eder. Biz, İŞKUR olarak bu konuda üzerimize düşen desteği ve gayreti vermeye her zaman hazırız”

Yaklaşık 2,5 aydır hummalı bir şekilde yürüttükleri çalışmalar neticesinde tekstil kursunu açtıklarını anlatan Belediye Başkanı Başdanışmanı Ahmet Baysan da, “Bizimle birlikte işbirliği yapan Şımart Tekstil yöneticilerine teşekkür ediyorum. Onların iş yerinde bu kursiyerler istihdam edilecek. Bu konuda bize, İŞKUR’da destek veriyor ve maddi olarak bize katkı sağlıyor. Bu kurs, eleman bulmada, iş bulmada özellikle de Şımart Tekstil iş garantisiyle böyle bir girişimlerimiz oldu. İnşallah bu iş birlikteliği ileride daha da gelişerek devam edecektir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.