Kaymakam Mehmet Okur, RETEK’i ziyaret etti

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, ilçede 18 yıldan bu yana 10 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren RETEK Geri Dönüşüm Sistemleri Fabrikası’nı ziyaret etti.

RETEK A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Makine Mühendisi Polat Güven, Kaymakam Okur’a fabrikayı gezerek sistem hakkında bilgi verdi. Polat Güven, Türkiye’de faaliyet gösteren 25 kağıt dönüşüm fabrikasından biri olduklarını, hem kağıt hem de plastik üzerine ise geri dönüşümünde Türkiye’de tek olduklarını, belirterek bunun haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

• 4 MİLYON TL’YE YENİ ÜNİTELER EKLENDİ

Yıllık periyodik bakımların yapıldığı ve yaklaşık 4 Milyon TL’ye yeni eklenen üniteler ile birlikte üretimin artırılmasını hedeflediklerini ifade eden Güven, bu sayede iş istihdamının da artırıldığını açıkladı. Yeni kurulan ünitelerin Dünya’da sadece Ukrayna ve İtalya’dan ithal edildiğine dikkat çeken Polat Güven, 8 kurutma silindirinden oluşan ünite’nin tamamının kendisi tarafından projelerinin hazırlanarak parçalarının Aydın, Denizli ve İzmir’den temin edildiğini ve tamamının Türk üretimi olduğunu kaydetti. Güven, “Bu sayede hem paramız Türkiye’de kaldı, hem de bölgedeki sanayi esnafımıza ekonomik yönde katkı sağlamış olduk. Maliyeti 3/1 oranında düşürerek bu sayede ise yüzde 30 oranında bir ekonomi sağlamış olduk” diye konuştu. Çalışmaları yakından inceleyen Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ise, bölgede işletme olarak tek olan RETEK’in ülke ekonomisine büyük oranda katkı sağlamasının ve bölgede iş istihdamının artırılması konusunda katkı sağlamasının sevindirici olduğunu ifade etti. Okur, Organize Sanayi Bölgesi’nde arazi satın alıp da şu ana kadar her hangi bir tesis kurmayanları uyarıda bulunduklarını ve 3 yıl süre verdiklerini açıkladı. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

kaymakam-mehmet-okur’dan-retek’e-ziyaret-(1).jpg

kaymakam-mehmet-okur’dan-retek’e-ziyaret-(2).jpg

kaymakam-mehmet-okur’dan-retek’e-ziyaret-(3).jpg

kaymakam-mehmet-okur’dan-retek’e-ziyaret-(4).jpg

kaymakam-mehmet-okur’dan-retek’e-ziyaret-(5).jpg

kaymakam-mehmet-okur’dan-retek’e-ziyaret-(6).jpg

kaymakam-mehmet-okur’dan-retek’e-ziyaret-(7).jpg

kaymakam-mehmet-okur’dan-retek’e-ziyaret-(8).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.