Kaymakam Soley: “İddialar Beni Küçük Düşürmek İsteyenlerin Algı Operasyonu”

Kaymakam Soley: “İddialar Beni Küçük Düşürmek İsteyenlerin Algı Operasyonu”

Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley,bayramın ilk günü sokakta gördüğü 65 yaş üstü bir vatandaşla olan konuşmasının aleyhinde haber yapıldığına belirterek bir açıklama yayınladı.Soley,kendisi yıpratmak isteyenlere karşı ilçe halkından destek beklediğini söyledi

GÜNAY PABUŞÇU-26 Mayıs tarihli bir yerel internet gazetesinde yayınlanan bir haber üzerine aşağıdaki açıklamamın yapılmasına gerek duyulmuştur diyerek cümlelerine başlayan Soley, o gün yaşananları anlattı:
“Ramazan Bayramının ilk günü olan 24 Mayıs Pazar günü sabah 10.30  sıralarında Yenice Mahallesi’nde karayolu üzerindeki yol kontrol noktasındaki denetim ve görevlilerle bayramlaşmadan dönerken, Esençay civarında yolda 65 yaş üstü bir vatandaşımızın yürüdüğünü gördüm. Geri dönüp şahsın birkaç metre önünde arabayı durdurup vatandaşımıza sosyal mesafe sınırları içerisinde yaklaşarak önce bayramını kutlayıp daha sonra “Amca nereye gidiyorsun?” diye sordum ve oğlunun evine gittiğini söyledi. Bunun üzerine “Amca, senin dışarı çıkman yasak değil mi? Hem bugün genel sokağa çıkma yasağı var “, dedim. O sırada yaptığım denetim ve bayramlaşmalarda bana eşlik edenler de olay yerine geldiler. İçlerinde bir yerel gazetenin ilçemiz muhabiri de bulunuyordu. Onlar geldiğinde ben Jandarma Komutanına “Amcanın koluna girip evine bırakın” talimatını verdim. Arabadan inerken maskem yoksa da kişi ile konuşurken aradaki mesafeyi korudum. Konuşmamızda herhangi bir bağırma ya da azarlama söz konusu olmadı. Ancak; rahatsızlığım nedeniyle sabah 08.30 dan itibaren görev icabı sürekli dışarıda hareket halinde olduğum için oksijen alamadığımdan rahatsızlığım nedeniyle zor konuşuyordum. Bu nedenle de sesim yüksek çıkıyor gibi görünüp hissedilmiş olabilir. Çünkü nefes alıp vermekte akciğerlerim yetersiz kaldığından zorlanıyordum.”
 

“Kimileri Gazeteci Maskesi Altına Sığınarak Beni Yıpratmak Peşindeler”
Hepinizin bildiği gibi 63 yaşında olmam ve rahatsızlıklarım nedeniyle 1. Derece risk grubunda yer almama rağmen; salgın sürecini en iyi şekilde yürütebilmek için elimden gelen gayreti göstermeye çalışıp, hafta sonları, tatil günleri, sokağa çıkma yasağı uygulandığı günler dahil 08.00-19.00 arası görevimin başındayım diyerek açıklamalarına devam eden Soley,” Bütün yaptıklarım, yaptığım ve yaptırdığım denetimler, aldığımız tedbirler, getirdiğimiz kısıtlamalar, yazdığımız cezalar sadece ilçemizi salgından uzak tutmak, sizleri korumak için, hepinizin sağlığı için.İnanın verilen cezaları imzalarken bile acaba kişi ödeyebilir mi diye düşünüp tereddütte kalıyorum. Zorda kalmadıkça da cezadan yana değilim. Ve ülkemizde de cezayı alt limitten uygulamaya başlatan ilk mülki idare amiriyim. Koronavirüs salgınında verilen mücadelede başarılı olup olmadığımı, gerekli önlemlerin zamanında alınıp alınmadığını, yapılması gerekenlerin yapılıp yapılmadığını takdir edecek, algı operasyonu yaratmaya çalışan birkaç art niyetli kişiler değil sizlersiniz. Çoğu; ülkemizde ilk ve örnek olan uygulamalarla, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarıyla, İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının salgın sürecinde yoğunlaşan çalışmalarıyla, aldığımız tedbirler, getirdiğimiz kısıtlamalar, yaptığımız denetimler ve uygulamalar, üretime geçirdiğimiz maske ve dezenfektan atölyeleriyle, resmi internet sitemiz ve sosyal medya aracılığıyla yaptığımız bilgilendirmelerle Koronavirüs salgını sürecini ilçemizde başarıyla yönettiğime inanıyorum. Ancak bazı kişiler (kimileri gazeteci maskesi altına sığınarak) beni yıpratmak, kamuoyunda küçük düşürmek için bir algı operasyonu içindedir. Sosyal medyada aleyhime paylaşımlar yapılıp, yerel basında haberler çıkarılıyor” dedi.

“Bizi Destekleyin”
Koronavirüs salgını sürecinin yönetilmesi sürecinde başarılı olup olmadığının takdirine ilçe halkına bıraktığını belirten Soley, “Bana inanıp güveniyorsanız lütfen aleyhime yürütülen bu algı yaratma, yanıltma kampanyasını sürdürenlere yüz vermeyip bunları dışlayın. Bu şekildeki yayınlara ve paylaşımlara gerekli cevabı verip bize olan g

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.