KAZALARIN SORUMLUSU “KARAYOLLARI”

KAZALARIN SORUMLUSU “KARAYOLLARI”

Nazilli'nin Güzelköy Mahallesi'nde evleri ile karayolu arasına tali yol açılması için çalmadık kapı bırakmayan vatandaşlar, her gün ölümle burun buruna geliyor.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Güzelköy Mahallesi'nde yıllardır yaşanan yol krizinde bir türlü sonuç elde edilemedi. Aydın-Denizli karayolunun hemen yanı başında evleri bulunan vatandaşlar, her gün ölümle burun buruna geliyor. Evlerine gitmek için karayolu banketinden yaya olarak ulaşım sağlayan vatandaşlar, yoğun ilerleyen trafikte araçların sıkıştırmalarına da maruz kalıyor. Mahallede son 20 yılda yolun karşısına geçmeye çalışırken trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 7'yi bulurken, onlarca kişi de yaralandı. 
Mahalle muhtarlığı, evler ile karayolu arasına tali yol açılması için halktan defalarca imza topladı. Muhtarlığın başvurularını reddeden yetkililer, vurdumduymaz tavırlarıyla vatandaşı deyim yerindeyse ölüme itmeye devam ediyor. 

Son olarak mahalle muhtarı İbrahim Irmak yolun açılması için Nazilli Belediyesi'ne başvurdu. İlçe belediyesi de Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'ne dilekçe göndererek yol açma çalışması için izin talep etti.  Karayollarından gelen kararda aşağıdaki ifadelere yer verildi. 

5ecc29b5-3a33-4a27-a7a1-4e2ac4e43d12.jpeg

Yukarıdaki açıklamalarını gerekçe gösteren Karayolları Bölge Müdürlüğü,  tali yol talep edilen bölgeye 30 metre mesafedeki alanda 2015 yılında 250 metrelik tali yol açılmasına izin vermişti. Verdikleri kararla, yaptıkları iş arasında çelişki yaşayan Karayolları 2.Bölge Müdürlüğü, sınıfta kaldı. 

Yerel idarecilerin, milletvekillerinin ve karayollarının defalarca kapısını çalan ve her defasında red cevabı alan Güzelköy halkı, son çare olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvurdu.

94ca08b0-c43e-4066-985b-da82a19a8a70.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.