Kelkit’te 3. Geleneksel Rafting Şenliği Yapıldı

Kelkit’te 3. Geleneksel Rafting Şenliği Yapıldı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 3. Kelkit Rafting Şenliği, Kelkit çayı üzerinde gerçekleştirildi.Erzincan’dan gelen 2 spor kulübünün getirdiği 5 bot ile g...

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 3. Kelkit Rafting Şenliği, Kelkit çayı üzerinde gerçekleştirildi.

Erzincan’dan gelen 2 spor kulübünün getirdiği 5 bot ile gerçekleştirilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz da can yeleği ve kaskını alarak botun üzerinde varış noktasından bitiş noktasına kadar heyecan dolu anlar yaşadı.

Kiptaş Park’tan Öğretmenevi önüne kadar yaklaşık 4 kilometrelik parkuru Kelkit Çayı üzerinde kat eden sporcular yanlarına aldıkları vatandaşları da botlara bindirdi.

Havanın da güzel olmasını fırsat bilen çok sayıda vatandaşlar botların geçişini büyük bir heyecanla izlerken, rahat bir rafting imkanı sunan Kelkit Çayı sporculara güzel anlar yaşattı.

Rafting yapmak isteyen herkesi Kelkit’te davet eden Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Kelkit Çayının raftinge elverişli, kaza riskinin çok az olan bir suyunun olduğunu, mesafesinin de yaklaşık 3,5-4 kilometre olduğunu söyledi.

Rafting geleneksel hale getirmek için çalışmaların devam edeceğini kaydeden Yılmaz, “Güzel bir suyumuz var. Bu tür etkinliklere katkı sağlamak istiyoruz. Bu mevsim itibarıyla Kelkit çayının rafting için uygun olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin bütün rafting yapan kulüplerini Kelkit’te ki bu etkinliğe gelmelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.

Erzincan Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hamdullah Özel ise Erzincan Doğa Sporları Kulübü ve Üzümlü Spor Kulübü olarak üçüncüsü düzenlenen Kelkit rafting şenliklerine her yıl katıldıklarını, 2 -3 zorluk dereceli parkurun özelikle gençler, acemiler ve raftinge yeni başlayanlar için uygun bir parkur olduğunu söyledi.

Erzincan Üzümlü Spor Kulübü Başkanı Hasan Keleş de Kelkit çayında Nisan ayından Haziran ayına kadar su seviyesinin yüksek olmasından dolayı rafting yapılmasının uygun olduğunu söyledi.

Kelkit Fakültesini İstiyor platformu üyeleri de Kelkit’te düzenlenen 3 rafting şenliğine katılarak bindikleri bot üzerinden ‘KELKİT FAKÜLTESİNİ İSTİYOR’ pankartı açtı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.