Kenan Evren’in İsmi Bir Tabeladan Daha Silindi

Kenan Evren’in İsmi Bir Tabeladan Daha Silindi

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Kuşadası ilçesi Güzelçamlı Mahallesi’ndeki ‘Kenan Evren Caddesi’nin adını oy birliğiyle ‘Erdal Eren’ olarak değiştirdi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantılarının ilk oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ele alınan 26. gündem maddesinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı Mahallesi’ndeki “Kenan Evren Caddesi’nin isminin ’Erdal Eren Caddesi’ olarak değiştirilmesi" teklifi görüşüldü. Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilen madde sonucunda "Kenan Evren Caddesi"nin ismi 12 Eylül darbesi sonrası idam edilen gencin adını taşıyan "Erdal Eren Caddesi" olarak değiştirildi.

SU TARİFELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Meclis oturumu öncesinde, ASKİ 3. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapıldı. ASKİ Dairesi Başkanı Özcan Korkmaz’ın da katıldığı toplantıda, 3 madde görüşüldü. Öğrenci Yurtları ile ilgili ücret tarifesi düzenlenmesi kabul edilmezken, ticarethanelerde kullanılan su ücreti tarifesinin 0-5 ton kademesi, 0-10 ton aralığına yükseltildi. Büyükşehir yasası ile köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde, 0,70 TL olarak uygulanan katı atık tarifesi 0,30 TL olarak değiştirildi.

ERDAL EREN KİMDİR?

Ankara Yapı Meslek Lisesi öğrencisi Erdal Eren, Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği Üyesi olarak katıldığı ve olayların çıktığı gösteride bir askeri öldürmekle suçlanmış, 12 Eylül askeri darbesi sonrası yapılan yargılamasında idama mahkum edilmişti. Eren, 18’den küçük olduğu savunularak kemik yaşı tespiti istenmesine rağmen, hakkında verilen hüküm infaz edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.