Kenan Evren’in Ölümü

Kenan Evren’in Ölümü

Kars Devrimci 78’ler Derneği üyeleri dernek binasında toplanarak basın açıklaması yaptı.Kars Devrimci 78’ler Derneği Başkanı Muzaffer Koçak, Kenan Evren’in işlediği suçların hesabını vermeden öldüğünü...

Kars Devrimci 78’ler Derneği üyeleri dernek binasında toplanarak basın açıklaması yaptı.

Kars Devrimci 78’ler Derneği Başkanı Muzaffer Koçak, Kenan Evren’in işlediği suçların hesabını vermeden öldüğünü belirtti.

Muzaffer Koçak, darbe düzeninin darbecileri koruduğunu ve korumaya da devam ettiğini söyledi.

Devrimci 78’ler Derneği Başkanı Muzaffer Koçak, “Bilindiği gibi 12 Eylül Faşist darbesinin lideri Faşist Kenan Evren işlediği suçların hesabını vermeden ölmüştür. Faşist Kenan Evren, Ülkemize bir deli gömleği giydirerek, geleceğimizi yok ederek, gençlerimizi, bilim adamlarımızı, aydınlarımızı öldürerek, hapislerde çürüterek, sendikaları, dernekleri, siyasi partileri kapatarak, meclisi fesih ederek, kitapları yakarak, gazeteleri kapatarak, gazetecileri hapsederek, halka ve demokrasiye karşı milyonlarca suç işlemiştir. Halka ve demokrasiye karşı işlediği bu suçların hesabını vermemiştir. Darbe düzeni de darbecilerini korumuştur. Korumaya devam etmektedir” dedi.

Muzaffer Koçak, “Bizler bu ülkenin faşist darbelerinden eziyet görenler daha hesabımızı kapatmadık. Kenan Evren’in ölmesi, Kenan Evren’i suçsuzluğa itmemektedir. Bugünkü iktidar 12 Eylül’ün davamı niteliğindedir. Kenan Evren yargılanmış, müebbet hapise mahkum olmuş, apoletleri sökülmüş, ama daha dosyası 6 aydır, Yargıtay’a gönderilmemiştir mahkemelerce. Bunlar bu davanın kapanması için uğraşan AKP iktidarı da bunu iyi bilsinler, bu ilkenin devrimcileri, sosyalistleri bu hesabı kapatmayacak. İşkenceciler, darbeciler, hesap verene kadar sürecek. Buda böyle bilinmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kars Devrimci 78’ler Derneği’nde yapılan basın açıklamasına dernek üyeleri de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.