Kendini sokak hayvanlarına adadı

Kendini sokak hayvanlarına adadı

Ülke genelinde sıcak hava etkisini iyice hissettirirken, Aydın’da da sıcaklık hat safhalara çıktı. Sıcaklıktan dolayı su ve yemek sıkıntısı çeken sokak hayvanları yardımsever hayvan dostları sayesinde karınlarını doyuruyor.

Sokak ve barınak hayvanlarına yardım etmek için gece gündüz demeden çalışan sokak hayvanları gönüllüsü Funda küçük, sokak hayvanlarına herkesin yardım etmesini istedi.

Aydın ve ilçelerine sokak canları için takılan su matikler ve mama matiklerini gördüğünde çok mutlu olduğunu belirten Küçük, “Sokakta yaşayan canlılara hep birlikte sahiplenmeliyiz. Sıcaktan dolayı hayvanlar en çok su sıkıntısı çekiyor. Onlar konuşamıyor. Herkes sokağa su kabı bırakırsa bu hayvanların hayatta kalmalarını sağlamış olur. Unutmayalım ki onlar da bir can taşıyor” dedi.

"SOKAK HAYVANLARINI BESLEMEKTEN ZEVK ALIYORUM"

Efeler’in en ücra bölgelerinde bulunan 400 civarı sokak hayvanın bakımını üstlendiğini ifade eden Küçük, “Bu işi gönüllü olarak dört yıldır sürdürüyorum. Onlara su ve mama götürüyorum. Yaralı olanları barınağa götürüp tedavi ettiriyorum. Sokak hayvanlarıyla ilgilenmekten zevk alıyorum” diye konuştu.

Küçük, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve veteriner işleri personeline sokak ve barınak canlarına göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.