Kent Müzesi'nin yapımını Hüseyin Arabul üstlendi

Kent Müzesi'nin yapımını Hüseyin Arabul üstlendi

İşadamı Hüseyin Arabul, Kuşadası Eğitim Geliştirme Vakfı (KEGEV) başkanı Şefik Sözer ile Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası’na Müze ve Kültür Merkezi kazandırmak için protokol imzaladı.

Yaklaşık iki yıl önce KEGEV’e ait arsa üzerinde il özel idaresinin katkılarıyla Kuşadası Belediyesi tarafından inşaatına başlanan, ancak yerel seçimlerin ardından inşaatı duran binayı işadamı Hüseyin Arabul bitirerek Kuşadası’na kazandıracak. Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın makamında imzalanan protokole göre Arabul, Kültür Merkezini Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünün onayladığı plan ve projeye uygun tamamlayacak. “Kuşadası F.Özel Arabul Kültür Merkezi” (KUAKMER) adını taşıyacak olan merkezde, Kuşadası’nın tarihi ve kültürel değerleri, gelenekleri yaşatılacak. Kültür Sanat etkinliklerine ev sahipliği yapılacak.

Ödemiş Kent Müzesinin kuruluşunda büyük emeği olan Prof.Dr.Engin Berber’in danışmanlığında oluşturulacak Kuşadası F.Özel Arabul Kültür Merkezi; Müze, Arşiv, Uzmanlık Kütüphanesi, F.Özel Arabul anı ve kitap odası olmak üzere dört bölümden oluşacak. Uzmanlık Kütüphanesinde Kuşadası ile ilgili her türlü kitap ve doküman yer alacak. F.Özel Arabul anı ve kitap odasında ise Özel Arabul’un bazı özel eşyaları, şiir, masal, tiyatro kitapları yer alacak. Müze’de Kent Tarihi ile ilgili eserler yer alırken, Arşivde ise Kuşadası ve çevresiyle ilgili belgeler muhafaza edilecek.

Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezinin amacına uygun yapılanma ve tamamlanması için önümüzde ki günlerde geniş katılımlı kamuoyu bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.