Kepez Sağlığın Merkezi Oluyor

Kepez Sağlığın Merkezi Oluyor

Antalya’nın Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesi Parkı içinde hayırsever işadamı Bolat Yıldırım’ın desteğiyle Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan ASM’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.Törene, AK P...

Antalya’nın Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesi Parkı içinde hayırsever işadamı Bolat Yıldırım’ın desteğiyle Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan ASM’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene, AK Partili Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, Kepez Belediyesi Meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’de ayda en az 2 temel atma töreni gerçekleştiğini belirtti.

Başkan Tütüncü, Kuzeyyaka ile birlikte 5 mahalleye hizmet verecek ASM’de 5 aile hekiminin görev yapacağını belirterek, “Kepez yeni dönemde yeni eserlerin yükseldiği, bu eserlerle farklı bir değişimin yakalandığı, müstesna bir ilçe haline geldi. Ayda en az 2 temel atıyoruz. Bu temel atmalarımız, vatandaşın şehircilik eksiğini karşılamaya dönük, ya da şehrimizi daha prestijli hale getirmeye dönük eserler. Eserlerin bir bir yükselmesiyle ilçemiz kalkınıyor. Daha atacağımız çok temel, vücuda getireceğimiz çok eser var. Kepez’de şehirleşme ivmesinde farklı bir derinlikte anlam kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Yaptığımız her eser, bizim gayretimizin kaynakları akıllıca yönetmemizin neticesidir” diye konuştu.

Bölge sakinlerinin sağlık hizmetini en yakınından almasını sağlayacak ASM’nin temelinin aslında 7 ay önce atıldığını hatırlatan Tütüncü, gecikmenin sebebini, “Aslında temelini çok önce attık. İnşaatın başlayamamasının nedeni, aile sağlığı merkezinin park olarak ayrılmış alanın ortasında yapılıyor olması. Niye parkın kuzey tarafında yapılmıyor derdinde olanlar vardı. Biz de plan tadilatını gerçekleştirip, sağlık merkezi ibaresini işleyebilmek için, yaklaşık 7 ay mücadele ettik. Birileri Kuzeyyakalıya 7 ay zaman kaybettirdi. Ama bunların hangi amaçla bunu yaptığını Kuzeyyakalılar biliyor. Ama biz çalışmaya devam edeceğiz, engelleri aşacağız” şeklinde açıkladı.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ise yaptığı konuşmada, “7 aylık gecikmeyle temel atıldığını başkanımız söyledi. Türkiye’de yolunda gitmeyen, bir şeyleri değiştirmek istediğinizde, önünüze hep görünmez duvarlar geliyor. Biz 12 yıldır mücadele ediyoruz” dedi.

ASM hizmetiyle Kuzeyyakalıların mutluluğuna ve heyecanına ortak olduğunu belirten Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, de, istatistiklere göre kişi başına doktorun en fazla düştüğü ilin Antalya olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Tuncer, “Kepez çok hızla gelişiyor. İmar alanından eğitime, kültürden sağlığa neredeyse merkez olma konumunda. Biz sürekli açılış yapıyoruz, temel atıyoruz. Gün geçmiyor ki temel atma töreni ya da açılış yapıyoruz. Ben de nüfusumu milletvekilimiz gibi Kepez’e aldırmayı düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.