Kerküklü Hattattan Sergi

Kerküklü Hattattan Sergi

Kerküklü hattat Muhammed Necib, eserlerini Bursa’da görücüye çıkardı. Necib’in 55 eserden oluşan hüsn-i hat sergisinin açılışını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yaptı.40 yılı aşkın süredir h...

Kerküklü hattat Muhammed Necib, eserlerini Bursa’da görücüye çıkardı. Necib’in 55 eserden oluşan hüsn-i hat sergisinin açılışını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yaptı.

40 yılı aşkın süredir hat sanatıyla uğraşan hathat Muhammed Necib, son bir yılda hazırladığı eserlerini Ördekli Kültür Merkezi’nde açtığı sergi teşhir etti. Meşhur hattat Muhammet Haşim El Bağdadi’nin talebesi olan Kerküklü Muhammed Necib’in sülüs, kûfi, talik, celid-i divani ve nesih tarzında 55 eserinin yer aldığı sergi bir hafta açık kalacak.

Serginin açılışını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Muhammed Necib, hat sanatını başarı ile icra bir sanatçı. Daha evvel de Ördekli Kültür Merkezi’nde sergi açan sanatçımızın bu sergisinde hepsi birbirinden güzel eserler bulunuyor. Bursa’da böylesi önemli bir sanatçının olması bizler için bir zenginlik. Her sergisinde çok daha güzel eserlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Gençlere de örnek oluyor. Osmangazi Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Hat sanatçısı Muhammed Necib’de, Ördekli Kültür Merkezi’nde bir kez daha sergi açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a desteğinden ötürü teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.