Kestane sezonu başladı

Kestane sezonu başladı

Türkiye’deki kestane üretiminin yaklaşık yüzde 35’ini karşılayan Aydın'da kestane hasadı başladı. Aydın Ticaret Borsası, sezonun ilk kestane alımını gerçekleştirdi.

Kestane üretiminin  yaklaşık yüzde 35’lik kısmının karşılandığı Aydın’da sezonun ilk kestanesi Aydın Ticaret Borsası’na teslim edildi. Borsada (ATB) gerçekleştirilen alım töreninde konuşan ATB Meclis Başkanı Bahri Erdel, sezonun ilk kestanesini getiren Efeler’in Eğrikavak Mahallesi’nden Davut Bayrak’a teşekkür etti.

Kilosu 25 lira

Bahri Erdel, Türkiye’de en fazla kestane üretiminin Aydın’da gerçekleştiğini söylerken;“Kestanenin 63 milyon dolarlık ihracat payı var. Kestanede kanser hastalığı yaygınlaştı. Üniversitemizde de bununla ilgili çalışma yapıyor. Kestane üreticilerine daha faydalı olmak için yeni bir proje geliştiriliyor. Ziraat odaları ile birlikte tanıtım, bilgilendirme, destek olmak amaçlı 3 yıllık bir eylem planı başlatıyoruz” dedi.

Kestane üreticisi Davut Bayrak’a Başkan Erdel  tarafından teşekkür mahiyetinde çeyrek altın takıldı. 50 kilo civarında getirilen ilk kestane sembolik olarak kilosu 25 liradan alındı.

 

Haber Kaynağı: Denge

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.