Kestane ve inciriyle marka kent: NAZİLLİ

Kestane ve inciriyle marka kent: NAZİLLİ

Türkiye’nin kestane ve incir ihtiyacının ciddi bir bölümünü tek başına karşılayan, gökyüzünün altındaki en güzel yerleşim yerlerinden biri olarak anılan, Nazilli, ilçede ilk kez düzenlenecek olan tarım fuarına hazırlanıyor.

Gerek tarıma elverişli toprakları gerekse iklimi ile uzun yaşam markası haline gelen Nazilli’de ilk kez 18-21 Ocak 2018 tarihlerinde Eşref özel Çok Amaçlı Sosyal Alan’da düzenlenecek olan tarım, hayvancılık ve gıda teknolojileri sektörlerini buluşturacak Exponaz Agro Nazilli Tarım Fuarı için geri sayım başladı.

Türkiye’nin kestane ihtiyacının yüzde 16’sını tek başına karşılayan Nazilli’nin kestane, incir, zeytin, pamuk gibi tarım ürünlerinin yanı sıra yöresel tatlarının da tanıtılacağı Exponaz Agro Nazilli Tarım Fuarı’nın büyük önem taşıdığını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Nazilli bir üniversite kenti, sanayi kenti, kültür kenti ancak Nazilli her şeyden önce bir tarım kentidir. Aydın ilimizin en önemli tarım ürünlerinin yetiştirildiği, iç ve dış piyasaya dağılan en güzel tarım ürünlerinin kaynağı Nazillimizdir. Bu anlamda tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi ve verimliliğin arttırılması, tarım araçları, gübreleme ve sulamada modern ve teknolojik ürünleri üreten firmaların sektör temsilcileriyle buluşmasının sağlanması açısından Nazilli’de tarım fuarının gerçekleştirilmesi büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda bende bu fuara destek veren, katkı sunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyor, 18-21 Ocak tarihleri arasında düzenleyeceğimiz fuarımıza tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.