KETEM 'den kadınlara çağrı

KETEM 'den kadınlara çağrı

Nazilli Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)doktoru Şule Akbaş,"Tüm vatandaşlarımız,özellikle kolon kanseri,meme kanseri ve Serviks CA(rahim ağzı kanseri)konusunda tarama istediklerinde kanser araştırma merkezimize başvurabilirler'' dedi.

SAİDE ÖZTÜRK- Nazilli Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi, Belediye Meydanı'nda kadın hastalıklarıyla ilgili bilgi ve hizmet vermek amacıyla stand açtı.
Sağlık Bakanlığı ve Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün desteğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden KETEM yetkilileri ailelere önemli bilgiler verdi. Nazilli KETEM sorumlusu Doktor Gökçe Hande Eken, kurum doktorları Şule Akbaş ve Hilal Sinan vatandaşlara bilgilendirme broşürü dağıttı.

Havadis Gazetesi'ne açıklama yapan Doktor Şule Akbaş, " Herzaman önce insan odaklıyız tabi ama bunun çokta kıymetli  bir parçası da kadınlardır. Kadınlara dair kanserler var ,bu kanserleri Sağlık Bakanlığı koruma amaçlı tarama programlarımız var bunun en önemli ayağı ‘KETEM’dir . Nazilli’de  de bir ‘’Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’miz var .Kadınlar eğer belli yaş,aralıklarında buna başvurdukları zaman Kanser Eğitim Tarama Merkezimizde  hem bu kanserler konusunda eğitim  programları düzenliyoruz, hem de orda rutin taramalarımızı yapıyoruz." dedi.

Tarama testiyle ilgili bilgi veren Akbaş, "Belli yaş aralıklarında da mamografi çekimi yapıyoruz rutin tarama çerçevesinde aynı zamanda ‘Pap smear’ (simir testi) alıyoruz ve  tüm insanların belli yaş aralıklarında Gaita (dışkı)da kolon kanserine karşı gizli kan taramamız var .Tüm vatandaşlarımız , özellikle kolon kanseri ,meme kanseri ve ‘Serviks CA’  (rahim ağzı kanseri )konusunda tarama istediklerinde kanser eğitim araştırma merkezimize  başvurabilirler." diye konuştu.

Tüm vatandaşların Yeşil Mahalledeki "Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne" başvurmalarını istediklerini kaydeden Akbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü; " 8 Mart DÜnya Kadınlar Gününde farkındalık yaratmaya çalıştık. Bu farkındalıkla beraber bu tarama sayılarımızında artmasını istiyoruz ki kadınları da koruyabilelim ,insanları da koruyabilelim.Kansere yakalanmadan önce tedbir almalıyız." ifadelerini kullandı.

KETEM'DE TARAMASI YAPILAN TESTLER

MEME KANSERİ : 40-69 yaş aralığı

RAHİM  AĞZI KANSERİ : 30-65 yaş aralığı

BAĞIRSAK KANSERİ : 50 – 70 yaş aralığı

ketem-2.jpeg

ketem-3.jpeg

ketem-4.jpeg

ketemmm.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.