Ketendere Mahallesi artık daha güvenli

Ketendere Mahallesi artık daha güvenli

Nazilli Belediyesi, yağışlı havalarda toprak kayması riski yaşanan Ketendere Mahallesi'ndeki üç riskli bölgeye istinat duvarı çekti.

Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, eğimli bir alanda kurulan Ketendere Mahallesi'nde muhtemel bir toprak kaymasını önlemek amacıyla üç farklı yerde istinat duvarı oluşturdu. Mahalle merkezinde yer alan Sosyal Amaçlı Çatı'nın yan kısmına 6 metre yüksekliğinde, 31 metre uzunluğunda, Ketendere Camisi'nin yan tarafındaki eğimli araziye 5 metre yüksekliğinde 40 metre uzunluğunda ve cami karşısındaki alanın eğimli kısmına 3 metre yüksekliğinde 15 metre uzunluğunda istinat duvarı çekildi.

 

"İNSAN HAYATI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ"

 

İnsan hayatının her şeyden önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Ketendere Mahallesi eğimli bir arazi üzerinde yer aldığı için yağışlı günlerde zaman zaman zemin kaymaları yaşanmaktaydı. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, toprak kayması riski bulunan üç farklı bölgede güvenliği sağlamak amacıyla istinat duvar oluşturdu. Mahalle merkezinde yer alan Sosyal Çatı ve Ketendere Camisi'nin yanındaki yamaçta, 700 metreküp taş kullanılarak örülen istinat duvarları ile risk ortadan kalktı" dedi.

Mahalle merkezindeki cami ve Sosyal Çatı'nın toprak kayması riski nedeni ile tehlike arz ettiğini ifade eden Ketendere Mahallesi sakinleri, Nazilli Belediyesi'nin gerçekleştirdiği çalışmalar ile mahallelerinin toprak kayması açısından daha güvenli hale geldiğini söylediler.

 

979394ab63526c0a47f5b36a319c63dd.jpg

 

ff4e6658028f9e4c97c9ee2298601a89.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.