Kiev’de Yakıt Depolama Tesisinde Patlama: 6 Yaralı

Kiev’de Yakıt Depolama Tesisinde Patlama: 6 Yaralı

Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarında bulunan bir yakıt depolama tesisinde çıkan yangının ardından meydana gelen şiddetli patlama sonucunda 6 kişinin ciddi bir şekilde yaralandığı, 6 itfaiye erinin a...

Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarında bulunan bir yakıt depolama tesisinde çıkan yangının ardından meydana gelen şiddetli patlama sonucunda 6 kişinin ciddi bir şekilde yaralandığı, 6 itfaiye erinin akıbetinin bilinmediği bildirildi.

Kiev’e 40 kilometre uzaklıktaki Kryachky bölgesinde bulunan bir yakıt depolama tesisinde dün gece saatlerinde henüz belirlenemeyen bir sebeple meydana gelen yangının ardından tesiste bulunan yağ depoları patladı. Ukrayna Acil Durum Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, şiddetli patlama sırasında 6 kişinin ciddi bir şekilde yaralandığı bildirilerek, birkaç itfaiye erinin hayatını kaybettiği ve 8 yakıt tankının patlamadan etkilendiği kaydedildi. Olay sırasında yaralanan 6 kişinin tedavi edilmek üzere Kiev’de bulunan hastanelere sevk edildiği kaydedilen açıklamada, çok sayıda itfaiye erinin dün gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden yangına müdahale etmesi için bölgede görevlendirildiği kaydedildi. Tesiste 900 metreküp kapasiteye sahip 8 deponun da yangından etkilendiği bildirilirken, yangını söndürme çalışmalarına 300’den fazla kişi ve 60 itfaiye biriminin katıldığı belirtildi. Yangının çıktığı tesiste, 15 ton kadar çeşitli yakıtın bulunduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanı Arsen Avakov sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında, 6 itfaiye erinin akıbetlerinin bilinmediğini, yaralanan 6 itfaiye erinin de tedavi edilmek üzere hastaneye götürüldüğünü bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.