Kimse ikna edemedi, polis müdahalesi ile tedavi altına alındı

Kimse ikna edemedi, polis müdahalesi ile tedavi altına alındı

Efeler'de hayatını kedilere adayan ve servetini sadece kedilere bakmak için harcayan 94 yaşındaki emekli öğretmen Süheyla Lökçe, çevredekilerin kedilerine zarar vereceği gerekçesiyle beş ay önce kendisini eve kilitledi

Kimsesi olmadığı öğrenilen Lökçe’yi Efeler Belediyesi ekipleri evden çıkarıp, tedavi ettirmek istedi. Tüm yalvarmalara rağmen kimsenin ikna edemediği kadın, hayati risk taşıdığı için Efeler Polis Merkezi Amirliği ekiplerinin müdahalesiyle evden çıkarılarak ambulansla hastaneye götürüldü.

Aydın’da uzun yıllar öğretmenlik yapan ve yaklaşık 30 yıl önce emekli olan Süheyla Lökçe (94), kendisini kedilerine adadı. Köprülü Mahallesi, Sakarya Caddesi’nde bulunan müstakil evinde kedileri ile birlikte yaşayan Lökçe, sahip olduğu tüm servetini de Hayvan Hakları Derneği’ne bağışladı. Zaman zaman kedi sesinden ve çevreye yayılan kötü koku nedeniyle komşuları tarafından şikayet edilen Süheyla Lökçe, yaklaşık beş ay önce, mahalle sakinlerinin kedilerine zarar vereceği gerekçesiyle kendisini eve kilitledi.

ŞİKAYET ETTİLER, İKNA EDEMEDİLER

Mahallede kedili ev olarak bilinen evinde yıllardır kedileri ile birlikte yaşayan Süheyla Lökçe’nin günlerdir televizyonun kapanmadığını ve kedilerin de sürekli miyavladığını duyan mahalle sakinleri geçtiğimiz Perşembe günü yaşlı kadının hayatından endişe edip durumu polis, zabıta ve sağlık görevlilerine ihbar etti. Hayatından endişe edilen yaşlı kadın, kapısını çalan Efeler Belediyesi zabıta ekipleri ile polis ve sağlık ekiplerine kapıyı açmadı ancak ölmediğini söyledi. Yaşlı kadının, zabıta, polis ve sağlık ekiplerinin kendisini hastaneye götürme teklifine de olumsuz yanıt vermesi üzerine kapının çilingir ile açılmasına karar verildi. Ancak, Süheyla Lökçe’nin hayatta olması ve kapının açılmasına rıza göstermemesi üzerine çağrılan çilingir geri gönderildi. Yaklaşık bir saat süren ikna çabalarına rağmen hayatta kedilerinden başka kimsesi olmayan yaşlı kadın kapıyı açmayınca ekipler ayrılmak zorunda kaldı.

BİR GÜN SONRA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Süheyla Lökçe’nin hayati risk taşıdığını değerlendiren Efeler Polis Merkezi Amirliği, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’nun ikinci maddesinin birinci fıkrasındaki “Can, ırz veya mal emniyetini korumak için yetkili amir tarafından verilecek sözlü emirler derhal yerine getirilir. Bu emirlerin yazılı olarak verilmesi istenilemez. Bu hallerde emrin yerine getirilmesinden doğabilecek sorumluluk emri verene aittir” hükmü uyarınca duruma el koydu. Dün saat: 22.00 sıralarında Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na da bilgi vererek, sağlık ekipleri ile birlikte eve gelen polis ekipleri, çilingir yardımıyla kapıyı açtı. Eve giren ekipler, çöp eve dönen evde yaşlı kadını bitkin bir halde buldu. Ekiplere itirazlarını sürdüren Süheyla Lökçe, evden çıkarılarak ambulansla Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.