Kırıkkale’de 8’inci Dönem Gönüllü Askerler İçin Tören Düzenlendi

Kırıkkale’de 8’inci Dönem Gönüllü Askerler İçin Tören Düzenlendi

Kırıkkale’de engelli vatandaşlar için düzenlenen temsili askerlik törenine katılan 11 asker terhis oldu.Genelkurmay Başkanlığı’nın engellilerin sembolik de olsa bir günlük askerliklerini yaparak, vata...

Kırıkkale’de engelli vatandaşlar için düzenlenen temsili askerlik törenine katılan 11 asker terhis oldu.

Genelkurmay Başkanlığı’nın engellilerin sembolik de olsa bir günlük askerliklerini yaparak, vatani görevlerini yerine getirmesine imkan tanımak amacıyla uygulamaya koyduğu, engellilerin temsili askerlik töreni Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanlığı Şehit Üsteğmen Korhan Zağralı Kışlasında yapıldı. 11 gönüllü askerin katıldığı törende ilk olarak yanaşık düzen eğitimi verildi, ardından da asker yemini edildi. Yemin sonrasında Adem Koç isimli asker günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı, Yasin Tahan isimli asker de arkadaşları adına dönem plaketini yaş kütüğe çaktı.

Törende bir konuşma yapan Kırıkkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ise Gönüllü Mehmetçiklerin yüreklerinin vatan aşkıyla dolu olduğunu belirterek; “Sevgili Mehmetçikler, artık sizler ‘bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak uğruna ölen varsa vatandır’ diyen kahramanlarımızın vatan bayrak ve millet uğruna savaşarak destanlar yaratan yiğitlerimizin ölümden korkmadan kanlarıyla toprağı sulayan atalarımızın evlatları olarak tarihe yön veren büyük Türk milletinin birer askeri oldunuz” dedi.

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya’nın konuşmasının ardından askerlere terhis belgeleri verildi. Toplu hatıra fotoğrafı çekimi, tören geçidi ve yemek ikramının ardından tören son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.