Kırkağaç’ta Şehit Aileleri En Acı Anneler Günü’nü Yaşadı

Kırkağaç’ta Şehit Aileleri En Acı Anneler Günü’nü Yaşadı

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs tarihinde yaşanan ve 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası sonrası ilk Anneler Günü, hüzün ve gözyaşıyla geçti. Oğullarını ve eşlerini madende kaybeden kadın...

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs tarihinde yaşanan ve 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası sonrası ilk Anneler Günü, hüzün ve gözyaşıyla geçti. Oğullarını ve eşlerini madende kaybeden kadınlar, en acı Anneler Günü’nü yaşadı.

Soma’daki maden faciasında en fazla şehit veren ilçelerden biri olan Kırkağaç’ta ilk Anneler Günü, buruk geçti. Anneler Günü nedeniyle Kırkağaç’taki şehitliği ziyaret eden anneler ve eşler, gözyaşlarına hakim olamadı. 31 yaşında maden faciasında hayatını kaybeden Hakan Uçkun’un annesi Sevgül Uçkun, gelini Sibel Uçkun ve 2 yaşındaki torunu Hakan Ömer ile birlikte Anneler Günü’nde, oğlunun mezarını ziyaret etti. Gözyaşlarını tutamayan acılı anne Sevgül Uçkun, "Tam bir yol oldu. Geçen yıl anneler gününde bana çiçek almıştı ama bu kez o yok. Vefat ettiğinde 8 aylık olan oğlu Ömer şimdi 2 yaşında. Onun adı yaşasın diye oğlunun adını da Hakan olarak değiştirdik.” dedi.

Maden şehidi Hakan Uçkun’un eşi Sibel Uçkun ise “Geçen yıl Anneler Günü’nde bana çiçek getirmişti. Şimdi ise o çiçekleri 2 yaşında ki oğlum veriyor ama o yok. Onu rüyalarımda görüyorum. Hiç unutmadım hiçbir zamanda unutmayacağım.” diye konuştu. Hakan Uçkun’un 2 yaşında ki oğlu Hakan Ömer Uçkun’un mezar taşına sarılarak öptüğü o an ise yürekleri dağladı.

Yine Kırkağaçlı bir başka maden şehidi Dursun Demircan’ın eşi Figen Demircan ve oğlu İbrahim de Anneler Günü’nde şehitliği ziyaret ettiler. Eşinin mezarı başında Yasin-i Şerif okuyan acılı anne Figen Demircan, “Geçen yıl Anneler Günü’nde beni pikniğe götürmüş orada çiçek almıştı. Hep birlikte güldük eğlendik. Çok güzel günlerdi. Şimdi ise hepimizin boynu bükük. İnşallah cennette iyi olur. Ben bunu yapanların cezasız kalmamasını istiyorum. Onu bile bile ölüme gönderdiler.” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.