Kızıltepe’de Muhtarlar Seçimle İlgili Bilgilendirildi

Kızıltepe’de Muhtarlar Seçimle İlgili Bilgilendirildi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 7 Haziran seçimleri ile ilgili muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda 7 Haziran...

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 7 Haziran seçimleri ile ilgili muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda 7 Haziran tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimlerinin huzur ve güvenli bir şekilde yapılması için alınan ve uygulanması gereken kurallar ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, İlçe Jandarma Komutanı Koray Süer, Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeran ve ilçenin merkez ve köy muhtarları katıldı. Yapılan bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan İlçe Kaymakam Ermiş, “Yıllardır bu işi yapıyorsunuz. Önemli olan konu herkesin özgür ve hür iradesine dayalı olarak herkesin sandığa gitmesi ve oyunu kullanmasıdır. Hiç kimsenin baskı ve zorlama altında kalmadan hür idaresiyle kendi oyunu kullanması, devlet memurlarının siyaset işine karışmaması lazım. Önümüzdeki hafta seçime girecek siyasi parti ilçe başkanları ve milletvekili adayları ile seçim güvenliği toplantısı yapacağız. Şimdiye kadar ilçemizde sessiz, sakin bir şekilde huzur içerisinde bir seçim atmosferi yaşıyoruz. İnşallah seçim sırasında ve sonucunda da bu şekilde yaşanır” dedi.

Kaymakam Ermiş, seçim günü sandıklarda yaşanacak asayiş sorunu için de güvenlik güçlerine müracaat edilmesini istedi. Ermiş, “Bir sıkıntı olduğunda 155 Polis İmdat telefonunu arayabilirsiniz. Başkasının yerine oy kullanmak alışkınlığı vardı artık bunu bırakmak lazım. Herkesin gidip kendi oyunu kullanması lazım, kimsenin kimseye etki yapmaması lazım. Bizim temennimiz asla ve asla tehdide dayalı, korkuya dayalı uygulamaların yaşanmaması. Biz buna karşıyız, böyle bir şey olduğunda bizi haberdar edin. Vatandaşın hür ve özgür iradesinin seçime yansıması konusunda da biz her türlü yardımı sağlarız" diye konuştu.

Toplantıda ilçe emniyet müdürlüğü ilgili birimleri tarafından seçim sürecinde ve seçim günü muhtarların sorumlulukları ve sandık güvenliği konusunda slayt gösterisi eşliğinde uyulması gereken kurallar anlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.