“Kızını Zorla Çocuk Yuvasına Bıraktı” İddiası

“Kızını Zorla Çocuk Yuvasına Bıraktı” İddiası

Ordu’nun Ünye ilçesinde 16 yaşındaki bir kızın 2 ay önce annesi tarafından zorla çocuk yuvasına bırakıldığı iddia edildi. Olayı öğrenen kızın halaları velayet davası açtı.8 yıl önce eşi Himmet Ş.’nin...

Ordu’nun Ünye ilçesinde 16 yaşındaki bir kızın 2 ay önce annesi tarafından zorla çocuk yuvasına bırakıldığı iddia edildi. Olayı öğrenen kızın halaları velayet davası açtı.

8 yıl önce eşi Himmet Ş.’nin vurulmasının ardından 3 çocuğuyla birlikte yaşamaya başlayan Naime Ş., iddiaya göre 16 yaşındaki kızı S.Ş.’yi 2 ay önce polis zoruyla ilçedeki bir çocuk yuvasına götürdü. S.Ş.’nin halaları Ayşe Ş. ve Sevim D., duruma tepki göstererek anne Naime Ş.’nin maddi durumunun iyi olduğunu ve yeğenleri S.Ş’nin psikolojisinin bozulduğunu iddia etti. Ayşe Ş. ve Sevim D., 5 Mart tarihinde annesi tarafından Sabancı Çocuk Yuvası’na bırakılan yeğenlerinin sahipsiz olmadığını ve bu durumdan geç haberlerinin olduğunu belirterek, yeğenlerini yuvadan almak için dava açtıklarını söylediler.

"KIZI POLİS ZORUYLA GÖTÜRMÜŞLER"

Hala Sevim D., “8 sene önce babası iş yerinde öldürüldü. Sonrasında annesi çocuklarına sahip çıkıyor sandık. Bu zamana kadar hep ‘sahip çıkıyorum, fedakar anneyim’ görünümü verdi. Biz de sahip çıkıyor çocuklara diye baş tacı ettik. Ben daha geçen Cumartesi gününe kadar kızımızın yuvaya verildiğini bilmiyordum. Geçtiğimiz hafta kahvaltıya çağırdım onları ve sadece kendisi geldi. Büyük oğlu başka memlekete gitmiş, evdeki iki çocuğu sordum. Kızını yurda verdiğini söyledi, bizler de üniversite yurdu sandık. Hafta sonları izin alabildiğini, bir durum olduğunda dışarı çıkabiliyor sandık ama hiç çıkamıyormuş. Yurttan okula, okuldan yurda, telefon yok, iletişim yok. Hatta kızımızı polis zoruyla oraya göndermiş. Evdeki bir yaş büyük abisiyle birbirlerine sarılıp ağlamışlar, hatta polisler bile ağlamış. Yeğenim ‘Beni buradan alın hala, burası benim yerim değil’ dedi. Biz yurdu kötülemek ya da karalamak için söylemiyoruz. Allah razı olsun çok güzel bakıyorlar, sahip çıkıyorlar ama kimsesiz çocuklar için. Tamam, yeğenimizin babası ölmüş olabilir ama annesi sağ, bizler varız, halaları var. Ailenin durumu da iyi. Babasından maaş alıyor, arsaları var, evi var. Durumu da iyi, yok ama bakamıyorsa durumum iyi değil desin bize versin, biz bakalım” dedi.

“ANNEYE DAVA AÇTIK”

Anneye dava açtıklarını belirten Sevim D., “Annenin bahanesi, büyük oğlunun madde bağımlısı olması. Aklı sıra ondan koruyor ama bu zamana kadar hiçbir zarar vermedi. Şu anda çocuk evde de yok zaten, başka yere gitti. Kimden koruyor, neden koruyor bilemiyoruz. Amacını bizle açık açık konuşmuyor zaten. Annesi imza verse, çocuk zaten ‘Beni buradan alın’ diye yalvarıyor. ‘Ben burada bunalıma giriyorum, kalamıyorum, sıkıntıdayım’ diyor ve ağlıyor yeğenimiz. Biz çocuğu almak istiyoruz, bir imza yeterli ama o bizle inatlaşıyor, imza vermiyor. Biz de bunun üzerine mahkemeye başvurduk, velayet davası açtık” diye konuştu.

Anne Naime Ş. ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.