KKTC ESKİ  CUMHURBAŞKANI NAZİLLİ'YE GELDİ

KKTC ESKİ CUMHURBAŞKANI NAZİLLİ'YE GELDİ

"KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Eşi Oya Talat Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı ziyaret etti. "

KKTC 2'nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Adnan Menderes Üniversitesi Genç Liderler Topluluğu'nca düzenlenen 'Kıbrıs Sorunu' konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Aydın'a geldi.  KKTC 2'nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, konferans öncesi ilk olarak MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı ziyaret etti.Törenle karşılanan Talat ve Eşi Oya Talat, daha sonra Nazilli Belediye Başkanlığı makamına geçti. Mehmet Ali Talat, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Daha önce Nazilli’ye gelen ve her yönü ile Nazilli’ye hayran kalan Talat Nazilli’de yetişen ürünler hakkında da bir dizi incelemelerde bulundu.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile bir süre sohbet eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorunu hakkında da değerlendirmelerde bulundu.Kıbrıs’ta daha önce zengin yoksul bölüştürmesinin olduğu ama şimdi bu konuların değiştiğini ifade eden KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "Umudumuz Güney’de Mayıs ayında seçimler var. Kıbrıs sorunu seçimlerden sonra yılsonuna kadar bir sonuca varmasını bekliyoruz” dedi.

Gündeme dair gazetecilerin soruları arasında yer alan Suriye savaşı hakkında konuşan Talat Suriye'ye yönelik güç savaşından ziyade Suriyeli insanların yaşadıkları drama dikkat çekerek,"Malum Filet Tepişir, çimenler ezilir misali olan da insanlara oluyor. Suriye'ye yönelik güç savaşından ziyade Suriyeli insanların yaşadıkları drama dikkat çekmek istiyorum. Bunu Türkiye en yakından biliyor çok sayıda Suriyeli göçmeni barındırıyor Türkiye. Avrupa'ya akış var, Suriyelilerden; bunu biliyorsunuz. Bu insanların yaşadıkları dramı televizyonlar gösteriyor ama bakalım daha kaçta kaçını gösteriyor. Açlıktan ölenler varmış, bunlar korkunç şeyler o yüzden bir an önce bu savaşın sona ermesi ve Suriye halkının rahata ermesi benim en büyük temennimdir öncelikle. Biz küçük bir ülke olarak bu büyük yarışta biz söz sahibi değiliz. Ancak düşünce sahibi olabiliriz. Bundan doğacak olumsuzları da göğüsleyebilecek tedbirler dışında alabileceğimiz pek bir şey yok "ifadelerini kullandı. Daha önce de Uzun Yaşam Derneği ve Başkan Haluk Alıcık’ın desteği ile Nazilli’ye geldiğini de hatırlatan Talat; “Bu yöreler çok özel ve güzel yerler. Bizim için yabancı da değil. İklimi ve insanlarının sıcaklığı bize çok yakın.  İnsanlarınızın sıcaklığı bize çok yakın. Çok mutlu olduk. İyi ki kabul gösterdiniz. Sizleri tekrar görmek bizi çok mutlu etti” dedi.

Talat’ın yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık “Sayın Talat daha önce davetlimiz olarak Nazilli’ye gelmişti. Denizli’deki ziyaretlerinin ardından Nazilli’ye uğrayıp bizleri ziyaret etmesi bizi çok mutlu etti. Kendisini ve eşini en iyi şekilde ağırlamaya özen gösterdik. KKTC bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a, Haluk Alıcık tarafından incir hediye edildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.