Klimalarda nelere dikkat edilmeli?

Klimalarda nelere dikkat edilmeli?

Klima satış ve servis yetkilisi Hakan Ersoy, “Vatandaşlar artık sadece markaya yoğunlaşmış. Kaliteli olarak bildiğimiz birçok marka kalitesiz çıkabiliyor.” dedi.

HA-AK klimanın sahibi Hakan Ersoy, klima kullanımının son yıllara oranla artış gösterdiği Nazilli’de, dikkat edilmesi gereken konulara değindi. HA-HAK klimanın sahibi Hakan Ersoy, kaliteli olarak bilinen birçok markanın kalitesiz çıktığını belirtti. Tüketicinin alım yapacağı zaman dikkat etmesi gereken ilk etkenin değişken frekansta alternatif akımlı cihazların olup olmadığının kontrol edilmesini söyleyen Ersoy, “Vatandaşlar artık sadece markaya yoğunlaşmış. Kaliteli olarak bildiğimiz birçok marka kalitesiz çıkabiliyor.  Satış sonrası hizmetin destekli ve kuvvetli olması gerekiyor. Satış sonrası hizmet ne kadar kuvvetliyse tüketici o kadar memnun demektir.” dedi.

img_6404.jpg

 

HAFTADA 1 TEMİZLİK, 6 AYDA TEMİZLİK

Klimanın iç ünite bakımı yapılmadığı ve filtrelerin zamanında değiştirilmediği zaman vatandaşın ciddi sağlık sorunları yaşayacağını söyleyen Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Soğutucuların üzerinde ki yalıtım malzemesi kalitesi düşük ise mutlaka ki dejenere olacaktır. Bir şekilde 3 sene 5 sene sonra kendi özelliğini kaybettikten sonra havadaki partikülleri üzerinde barındırıyor. Bu havayı soluduğumuz zaman üst solunum yollarında enfeksiyona yol açıyor. İç ünite de bakımlarını yaptırmadığımız zaman, filtreleri değiştirmediğiniz zaman vatandaş ciddi sağlık sorunları yaşayabilir. Filtreler haftada 1 temizlenmesi, bakımları da 6 ayda bir yapılması gerekir. Bizler bu konuda tecrübeli olduğumuzu düşünüyoruz, 20 yıldır bu işin içindeyiz. Her zaman tercihimiz kaliteli müşteriler olmuştur.”

img_6384-001.jpg

Klima montajında mutlaka bilir kişiler tarafından yapılması gerektiğinin altını çizen Ersoy, “Montajlarda vakumlama işlemi çok önemli. Değişken frekansta alternatif akımlı cihazlar olduğu için de topraklama hattı çok önemli. Toprak hattı bazen nötrden sıfırlama dediğimiz olayı yapıyorlar çoğu firma şu anda ehliyeti olmadığı için elektrik tesisatını bağlamıyor. Evde topraklama hattı yok ise mutlaka ki onu da elektrikçinin yapması gerekiyor. Bunun ehliyet ile bir alakası yok. Maliyetin yüksek olması ile alakalı bir durum. Dolayısıyla klima satışlarında ki kalan kar marjı ile o müşterinin evindeki topraklama hattını giderebilecek bir bütçeye sahip olamıyoruz.” dedi.

HABER: EBRU HAMAMCIOĞLU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.