Kocaeli Er Meydanında Altın Kemerin Sahibi Ünal Karaman Oldu

Kocaeli Er Meydanında Altın Kemerin Sahibi Ünal Karaman Oldu

Kocaeli’de düzenlenen ve bin pehlivanın bel bağladığı 7. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde altın kemerin sahibi Ünal Karaman oldu.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen...

Kocaeli’de düzenlenen ve bin pehlivanın bel bağladığı 7. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde altın kemerin sahibi Ünal Karaman oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin yedincisi geç saatlere kadar süren kıyasıya mücadelelerin sonrasında tamamlandı. Seka Park Uçurtma Tepesi önünde gerçekleştirilen ve sezonun ilk yağlı güreşi olması nedeniyle büyük ilgi gören güreşlerin final müsabakasında, rakibi Mehmet Yeşil Yeşil’i yenen Ünal Karaman Altın Kemer’in sahibi oldu.

Güreşseverlerin büyük ilgi gösterdiği ve geç saatlere kadar süren final müsabakalarına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve çok sayıda protokol üyesi izleyici olarak katıldı.

14 kategoride bin güreşçinin bel bağladığı zorlu güreşler sonrasında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor adına yarışan Faruk Akkoyun, Ankara Büyükşehir Belediyesi adına yarışan Ünal Karaman ve Mehmet Yeşil Yeşil ile geçen yılın Kırkpınar Başpehlivanı olan Fatih Atlı yarı finale çıktılar. Yapılan yarı final müsabakalarının ardından ise finale Mehmet Yeşil Yeşil ve Ünal Karaman rakip olarak bel bağlamaya hak kazandı. Uzun süren ve normal sürede galibin olmadığı final müsabakasında, Altın Kemer’in yeni sahibi puanlama müsabakasında belirlendi. Puanlama müsabakasında rakibine karşı üstünlük sağlayan Ünal Karaman 7. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde 15 bin TL değerindeki Altın Kemer’in sahibi oldu.

Düzenlenen törenle Altın Kemer’ini Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden alan Ünal Karaman, “Bugün burada hem güreş olsun hem seyirci olsun çok güzeldi. Kırkpınar’daki tüm rakiplerim bugün buradaydı. Kırkpınar için çok güzel bir güreş oldu bizim için. Allah kemeri nasip etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne kemeri götürdüğüm için çok mutluyum. İnşallah Melih Gökçek başkanıma Kırkpınar’dan altın kemeri götürmek de nasip olur” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.