Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Somali İçin Yardım İstedi

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, düzenlediği basın toplantısıyla Somali'de yaşanan kuraklık ve açlığa çözüm bulunması için Kocaeli halkından destek istedi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, düzenlediği basın toplantısıyla Somali'de yaşanan kuraklık ve açlığa çözüm bulunması için Kocaeli halkından destek istedi.

Tarihi Av Köşkü bahçesinde düzenlenen basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vali yardımcıları ve kaymakamlar katıldı. Vali Topaca, Somali ve açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkeleri için Başbakanlığın 8 Ağustos'ta yayınladığı bir genelgeyle yardım kampanyası başlattığını söyledi. Vali Topaca, Somali'ye ve diğer ülkelere yardımı yapılabilmesi için başlatılan kampanyaya, Kocaeli halkının ilgisinin en üst seviyeye çıkarmak istediklerini belirtti.

Somali'nin Müslüman bir yer olduğunun vurgusunu yapan vali Topaca, "Böyle bir insanlık dramının yaşandığı bölge varken ve aynı dine mensup olduğumuz kardeş ülkeyi yok sayamayız. Tabiki yardım edeceğiz Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir. Eğer Somali değil de başka bir yerde yine aynı durum yaşansaydı dil, din, ırk ayrımı göz etmeksizin yine aynı yardımı yapardık” dedi.

Somali'ye yardım etmek için çocuklarının da harçlıklarını vereceğini dile getiren Topaca, “Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelimiz, sivil toplum örgütleri ile halkımızın Somali ve diğer Afrika ülkelerine yapacağı yardım büyük önem taşıyor. Kocaeli halkının imkanları ölçüsünde kampanyaya katılmasını istiyoruz. Yardımın küçüğü büyüğü olmaz. Kimse benim yardımım az olur diye düşünmesin. Yardım kazanında hepimizin tuzu bulunsun” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.