Koçarlı’da Ortadoğu’lu kadınlar Türkçe öğreniyor

Koçarlı’da Ortadoğu’lu kadınlar Türkçe öğreniyor

Aydın’ın Koçarlı İlçesi Halk Eğitim Merkezi Suriyeli, Sudanlı ve İranlı üç kadına Türkçe okuma yazma kursu açarak, adeta Ortadoğu Koçarlı’da bir araya geldi. Kursu ziyaret eden Kaymakam Fırat Çelik, her türlü yardımı yapacaklarının sözünü verdi.

Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Suriyeli Hadıl Salahı Alasbahı (26), Sudanlı Tasabıh Mohammed Yousıf, İranlı Samarrakh Khada Palas (43) için Türkçe okuma yazma kursu açtı. Savaştan kaçarak 2 yıl önce İstanbul’a 4 ay önce de Koçarlı’ya yerleşen İngilizce Öğretmeni Hadıl Salahı Alasbahı, Kimya Mühendisi olan eşi Koçarlı’da bir fabrikada çalıştığı için buraya yerleştiğini, Türkiye’nin çok rahat bir ülke olduğunu söyledi.

İranlı Samarrakh Khada Palas ise Türk eşi ile üç yıl önce Denizli’de tanışıp evlendiklerini, sonra da Koçarlı’ya yerleştiklerini belirtti. Sudan’lı Tasabıh Mohammed Yousıf, eşinin Aydın’da bir şirkette mühendis olarak çalışması dolayısıyla Koçarlı’nın küçük ve iyi bir yerleşim yeri olduğu için buraya yerleştiklerini ifade etti.

KAYMAKAMDAN KURSA ZİYARET

Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Ortadoğu ülkeleri Suriye, Sudan ve İran’dan Koçarlı’ya yerleşen ve Türkçe okuma yazma kursuna katılan üç kursiyeri ziyaret etti. Çelik’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik, İlçe Müftüsü Hasan Kırkan ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Galip İvren katıldı.

Kaymakam Fırat Çelik kursiyerlerden Suriyeli Hadıl Salahı Alasbahı ile İngilizce konuşarak durumunu sordu. Suriyeli Alasbahı, “Suriye’de iç savaş olduğu için kaçmak zorunda kaldık. Çok sayıda akrabamızı kaybettik. Orada okullarda İngilizce öğretmenliği yapıyordum. Şimdi buradayım Türkçe öğrenmeye çalışıyorum” dedi.

Kaymakam Çelik ise “Sizlerin burada istekli bir şekilde Türkçe öğrenmeniz bizleri sevindirdi. Sizler için kaymakamlık olarak maddi manevi yapılması gerekeni yapmaya çalışacağız. Sizi yine ziyarete geleceğim” dedi. İlçe Müftüsü Hasan Kırkan da Suriyeli ve Sudanlı kursiyerler ile Arapça konuştu.

KURS 6 AY SÜRECEK

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 15 Ekim’de açılan Türkçe Okuma Yazma Kursu, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri saat 09.00 ila 12.00 arasında Mart ayına kadar devam edecek. Türkçe Öğretmeni Muharrem Soysal, kursun çok faydalı geçtiğini okuma yazmayı kısa sürede öğreneceklerini söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum