“Komek Altın Dokunuşlar” Konya İle Buluşuyor

“Komek Altın Dokunuşlar” Konya İle Buluşuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın yıl sonu sergisi Altın Dokunuşlar, bu yıl “İlmek İlmek Konya” konseptiyle görücüye çıkıyor.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ko...

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın yıl sonu sergisi Altın Dokunuşlar, bu yıl “İlmek İlmek Konya” konseptiyle görücüye çıkıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın en büyük ailesi ve halk üniversitesi olan KOMEK’in Konya’da büyük bir boşluğu doldurduğunu söyledi. KOMEK gibi yaygın, geniş ve toplumsal tabanı olan bir çalışmayı Konya’ya kazandırmış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Akyürek, KOMEK’in meslek ve sanat öğretmenin yanında insanların sosyalleşmesine de katkı sağladığını dile getirdi. KOMEK’ten bugüne kadar eğitim alanların sayısının 300 bine yaklaştığını vurgulayan Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde eğitime başlayan kurslarla bu sayının kısa sürede 500 bini bulacağını ifade etti. KOMEK’in her yıl gerçekleşen ve büyük ilgi gören “Altın Dokunuşlar” isimli büyük sergisinin bu yıl “İlmek İlmek Konya” başlığıyla ele alındığını belirten Başkan Akyürek, Konya’nın farklı bölgelerindeki geleneklerin ve yöresel kıyafetlerin yansıtıldığı el emeği, göz nuru sergiye herkesi davet etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 25 Mayıs - 31 Mayıs tarihleri arası gerçekleştirilecek Altın Dokunuşlar Genel Sergi, Bilgi Şöleni ve Sanat Festivali, her gün 10.00 - 22.00 saatleri arası gezilebilecek. Açılışı 25 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’da yapılacak sergi kapsamında konferanslar, paneller, konserler, sohbetler, çeşitli yarışmalar, KOMEK kursiyerlerinin uygulamalı gösterileri, KOMEK Mutfağı, Konya geleneğini yansıtan Nasreddin Hoca, şivlilik, dünden bugüne çocuk oyunları gibi etkinlikler yer alacak.

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi tarafından Konya genelinde çok büyük bir organizasyon olarak yapılacak KOMEK Yaz Okulu kayıtları da 1 - 14 Haziran tarihleri arasında www.konya.bel.tr ile www.komek.org.tr adresleri üzerinden yapılacak. Konya ve ilçelerinde 71 farklı merkezde, 25 spor salonunda, 42 KOMEK merkezinde, 73 okul, 73 cami, 10 yüzme havuzunda gerçekleştirilecek KOMEK Yaz Okulu, Din ve Değerler Modülü, Spor Modülü ve Sanat Modülü’nden oluşacak. KOMEK Yaz Okulu’nda öğrencilere doğa kampları, kariyer buluşmaları, Şehrimi Tanıyorum turları düzenlenecek, her öğrenciye bir eğitim seti verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.