Konuralp, Aydın'dan Umut Hareketi'ne Destek İstedi

Konuralp, Aydın'dan Umut Hareketi'ne Destek İstedi

DSP Genel Başkan Adayı Emrah Konuralp, olağanüstü kurultay için gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında, Aydın’daki kurultay delegeleriyle bir araya geldi.

Aydın ziyaretinde partisinin delegeleri ile bir araya gelen DSP Genel Başkan Adayı Emrah Konuralp olağanüstü kurultay çağrısına bir cevap alamazlarsa Türkiye’de yeni bir akım oluşturarak solda alternatif yeni parti hazırlığı içine gireceklerini ifade etti. Türkiye’de siyasetin tıkandığını ve yeni bir zemin oluşturulmasının şart olduğunu anlatan Emrah Konurlap, “Yeni ve demokratik bir siyaset zemini oluşturmak, siyasette bir zihniyet devrimi yapmaktır çıkış yolu. Bizim hareketimizin misyonu ülkemizde bunun öncüsü olmaktır. Siyaseti gençleştirmek ve demokratikleştirmek, siyasetsizleştirmeye karşı yeni bir alternatif oluşturmak için çıkıyoruz yola” dedi.

EŞİTSİZLİK ARTIYOR

IMF Başkanı Christine Lagarde’nin, dünyanın kapitalist sistemin bu yapısıyla var olmaya devam edemeyeceğini dile getirmeye başladığını dikkat çeken Konuralp, “Artan eşitsizliğin dünya kapitalizmine büyük zararlar verdiğini belirterek kapitalizmin değişmesi gerektiğini IMF'nin Başkanı Christine Lagarda bile vurguladı. Bir düzen değişikliğinin arifesindeyiz. Bu düzen değişikliğinin halk yararına olabilmesi bizim önceliğimiz” diye konuştu. Sosyal ve ekonomi kargaşasının çıkış yolunun yeni bir siyasetten geçtiğini savunan Konuralp, “Yeni ve demokratik bir siyaset zemini yaratmak, siyasette bir zihniyet devrimi yapmaktır çıkış yolu. Bizim hareketimizin misyonu ülkemizde bunun öncüsü olmaktır. Siyaseti gençleştirmek ve demokratikleştirmek, siyasetsizleştirmeye karşı yeni bir alternatif oluşturmak için çıkıyoruz yola” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.