Konya’da 32. Vakıf Haftası Kutlamaları

Konya’da 32. Vakıf Haftası Kutlamaları

Konya’da 32. Vakıf Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.Hafta dolayısıyla bir otelde düzenlenen programa, Konya Valisi Muammer Erol, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Karatay Kaymakamı Musta...

Konya’da 32. Vakıf Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Hafta dolayısıyla bir otelde düzenlenen programa, Konya Valisi Muammer Erol, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, protokol mensupları, çeşitli vakıfların yöneticileri ve davetliler katıldı. Programın açılışında konuşan Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, “32 yıldır yurt çapında kutlanan bu haftada gösterilen faaliyetler ve ortaya konulan düşünceler, bir taraftan vakıf hizmetlerini tanıtmakta, diğer taraftan da biz yönetici ve çalışanlara ışık tutmaktadır” dedi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı 25 bölge müdürlüğünden biri olan Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün görev alanına Konya, Aksaray ve Karaman illerinin girdiğini ve bu illerde vakıf hizmetlerini yürütmekte olduklarını belirten İbrahim Genç, “Türkiye genelinde yaklaşık 20 bin eski eserin sorumlusu olan Vakıflar Genel Müdürlüğü’müzün bölge müdürlüğümüzün sorumluluğundaki Konya, Karaman ve Aksaray illerinde 775 hayrat, 3 bin 247 akar olmak üzere toplam 4 bin 22 adet vakıf gayrimenkulü bulunmaktadır. Bunlardan 522 adeti tescilli eski eserdir. Ağırlıkta eski eser onarımı ve restorasyon olmak üzere yatırımlarımız her yıl devam etmektedir. Son yıllarda bölgemizde yaklaşık 350’ye yakın eski eserin onarım ve restorasyonu ile 250’ye yakın eski eserin projesi yaptırılarak 75 milyon TL civarında harcama yapılmıştır” dedi.

Konuşmanın ardından hafta dolayısıyla düzenlenen “Vakıf ve Sanat” konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ve vakıf yöneticilerine Vali Muammer Erol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.