Konya’da Engelliler Haftası Etkinlikleri

Konya’da Engelliler Haftası Etkinlikleri

Konya’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.Engelliler Haftası dolayısıyla Kültür Park amfi tiyatroda düzenlenen programa Konya Valisi Muammer Erol, Konya İl Emn...

Konya’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Engelliler Haftası dolayısıyla Kültür Park amfi tiyatroda düzenlenen programa Konya Valisi Muammer Erol, Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, protokol mensupları, engelliler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı. Program, Konevi İşitme Engeliler İlkokulu/Ortaokulu öğrencilerinin mehter gösterisi ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İşitme Engeliler İlkokulu öğrencisi Sevda Ertekin, “Sevgili arkadaşlarım engelli olmak bizim elimizde değildi ama bunun üstesinden gelmek elbette bizim elimizde. Vatanına, milletine, ailesine faydalı, donanımlı ve kültürlü insanlar olmak için kendimizi iyi yetiştirmeliyiz” dedi. Program engelli öğrencilerin çeşitli gösterileri ile sona erdi.

Programdan sonra Konya Valisi Muammer Erol ve beraberindeki protokol üyeleri Kültür Park’ta Engelliler Haftası dolayısıyla açılan sergiyi gezdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.