Kooperatif seçime gidiyor!

Kooperatif seçime gidiyor!

Nuri Arslan'ın başkanlığını yaptığı Nazilli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi sonunda olağanüstü seçime gidiyor.

MEHMET ALİ CİNTOSUN-Geçtiğimiz aylarda yaşanan olaylı genel kurulların ardından güven kaybeden mevcut başkan Arslan'ın aday olmaması beklenirken, kooperatif üyelerinden Hakan Telliel'in ise adaylığını açıklayacağı öğrenildi. 

Nazilli'nin gözü Nazilli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifine çevrildi. Aylardır kooperatifi seçime götürmemek için direnen başkan Nuri Arslan, kooperatif üyelerinin baskılarına dayanamadı ve 22 Eylül'de olağanüstü seçim kararı aldı. Geçtiğimiz bahar ayında iki defa toplanan ve olaylı geçen genel kurulların ardından başkan Nuri Arslan hakkında çarpıcı iddialar kamuoyuyla paylaşılmıştı. Yakınları ve çalışanları adına hisse toplaması ve arsa satışlarında usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla, kooperatif üyelerinin yoğun eleştirilerine maruz kalan Arslan, iddialar karşısında sessizliğini korudu. 
AMAÇ KOOPERATİFİ "A.Ş." YAPMAK 
   Kooperatif Başkanı Nuri  Arslan, son genel kurulda yaptığı konuşmada aday olmayacağını belirtmiş, daha sonraki günlerde ise aday olacağını ifade ederek kooperatif üyelerinin kafasını karıştırmıştı. İkilem içinde kalan Arslan'ın 22 Eylül'deki kongrede aday olması halinde kaybetmesi "muhtemel" olarak gözüküyor.
Kooperatifi, şirkete çevirmek için iki yıldır uğraşan fakat bunu başaramayan  Nuri Arslan ‘ın yakınları ve çalışanlarına aldığı hisseleri de bu amaçla topladığı iddia ediliyor. Bunun yanında yönetim kurulu üyelerinin bir kısmının ihale şartnamesine uygun olmayan biçimde arsa sahibi olduğu için sessiz kalmayı tercih ettiği de konuşulanlar arasında. 

  SEÇİMİN TİCARET ODASINDA YAPILMASINA YOĞUN ELEŞTİRİ

Başkan Nuri Arslan imzalı üyelere gelen, genel kurul davetiyesinde, toplantı yerinin Nazilli Ticaret Odası Konferans Salonu olmasına tepki gösteren üyeler, "Başkan Arslan, her defasında bin kişilik düğün salonu  ve toplantı salonu yaptım diyerek övünüyor. 954 üyesi bulunan Kooperatifimizin genel kurulu neden bize ait olan bin kişilik salon yerine, 450 kişilik Ticaret Odası salonunda yapılıyor" diyerek sitemlerini dile getirdi. 

HAKAN TELLİEL ADAY OLACAK 

"Değişim ve adalet" sloganıyla kooperatifin başına geçmeye hazırlanan Hakan Telliel, Nuri Arslan' ın en büyük rakibi olarak gösteriliyor. Kooperatifin şirkete çevrilmesini iki yıldır engellemeye çalışan Telliel'in girişimleri kooperatif üyelerinde büyük yankı uyandırdı. Telliel'in önümüzdeki günlerde basın açıklaması yaparak adaylığını duyurması beklenirken, kongrede başka adayların çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu oldu.

e9701086-5ac3-4999-a938-ec66227de32a.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.