Köpekli eve 15 yıldır çözüm bulamadılar

Köpekli eve 15 yıldır çözüm bulamadılar

Aydın’da Ziraat Mühendisi Sırrı Ural’ın evinde beslediği köpek ve kuşlar, kötü koku yaydığı gerekçesiyle mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

 15 yıldır sorunun çözülmediğini söyleyen mahalle sakinlerinden Cafer Sarıtepe, “30 kez dilekçe yazdık, imza kampanyası başlattık, ancak kimse ilgilenmedi” diye isyan ederken, Aydın Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri Şube Müdürü Serdar Güleryüz, “Bizim böyle bir yetkimiz yok. Gerekli davaları açtık, ancak takipsizlik verildi” dedi.

Efeler Mahallesi 2279 sokakta bulunan evden çevreye yayılan ağır koku ve köpek sesleri nedeniyle mahalle sakinleri, polis ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne şikayette bulundu. Olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri, evin çevresinde yaptıkları inceleme sonucunda herhangi bir müdahalede bulunamadı.

Ziraat Mühendisi Sırrı Ural’ın ailesinden kalan evinde yaklaşık on beş yıldır köpek ve güvercin beslediğini bildiren Cafer Sarıtepe, 15 yılda 30 kez şikayet ettiklerini, ancak çözüm bulamadıklarını belirterek, “Bu vatandaş, daha önce köpekleri nedeniyle bir çocuğa havalı tüfekle ateş edip yaraladı. Mahalle sakinlerinin kabusu haline gelen bu kişiden korkuyoruz. Geceleri köpek havlamasından uyuyamıyoruz. Gündüzleri ise kötü koku ve köpek tüyleri nedeniyle evlerimizin camını açıp havalandıramıyoruz” diye isyan etti.

KİMSEYE ALDIRIŞ ETMEDİ

Evinin önünde toplanan polise, zabıtaya ve mahalle sakinlerine aldırış etmeden evden çıkıp uzaklaşan Sırrı Ural’ın evinde 20 köpek olduğunu ve evin çöp eve dönüştüğünü söyleyen mahalle muhtarı Şerif Ali Avcı da “Evden aşırı şekilde pis koku yükselmesi, binanın içerisinde uygunsuz ve sağlıksız koşullarda yaklaşık 20 köpeğin beslenmesi, evin camlarının kırık olması ve evin yakınında Mustafa Kiriş İlköğretim Okulu olması nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz. Bunun için imza kampanyası başlattık ve 63 imza topladık. Ancak hiçbir yetkiliye derdimizi anlatamadık” dedi.

MAHKEME TAKİPSİZLİK VERDİ

Köpeklerin kuduz olması ve her an ısırılma endişesi içerisinde olduklarını belirten mahalle sakinleri, topladıkları 63 imzalı şikayet dilekçesini Aydın Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürü Serdar Güleryüz’e verdiler. Sıkıntının 15 yıldır devam ettiğini söyleyen Serdar Güleryüz, “Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Bu sıkıntı 15 yıldır devam ediyor ve ben en başından bu yana sorunu biliyorum. Bu konuyla ilgili dava da açtık, ancak mahkemeden takipsizlik kararı çıktı” diye konuştu.

MÜDAHALE EDİLMEDİ

Su faturası okumaya gelen görevlileri de içeri almadığı öğrenilen Sırrı Ural’ın iki bin liradan fazla su borcu olduğu öğrenilirken, Aydın Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü ekipleri, zabıta ve polis ekipleri, eve giremedi. Görevliler, camlarının kırık olan evden çevreye kötü koku yayıldığına, havlama nedeniyle gürültü olduğuna ve çocuklar için tehlike saçtığına dair tutanak hazırladıktan sonra, savcılık kararı olmaması nedeniyle her hangi bir müdahalede bulunamadan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.