Kore gazisinin madalyalarını çaldılar

Kore gazisinin madalyalarını çaldılar

Nazilli’de 4 yıl önce vefat eden Kore Gazisi Mehmet Karakaya’nın madalyaları ve rozetleri hırsızlar tarafından çalındı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Eşinin emanetlerinin çalındığı için üzgün olduğunu ifade eden yaşlı kadın, hırsızlara seslenerek, “Bu suçu işleyenlere sesleniyorum vicdanınız varsa gazilerimizin, şehitlerimizin hatırına emanetleri geri getirin.” dedi.

Alınan bilgiye göre, 17 Ocak’ta Necmiye Karakaya’ya (69) ait Şirinevler Mahallesi 248 sokaktaki eve hırsız girdi. Hırsızlar, 2013 yılında vefat eden Kore gazisi Mehmet Karakaya’ya ait 2 madalya ve 2 rozeti, evde bulunan 2 bin 500 lira ile altın kolyeyi çaldı. 

dsads.jpg

Hırsızlık esnasında torunu Gökçe Tarhan ile çarşıya çıkan Karakaya, eve geri döndüğünde masanın üstünde bulunan madalya ve rozetlerin yerinde olmadığını fark etti. İhbar üzerine olay yerine gelen ve inceleme yapan polis ekipleri, hırsızların evin mutfak camından içeriye girdiğini tespit etti. Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. 

Eşinin emanetlerinin çalındığı için gözüne uyku girmediğini ifade eden Necmiye Karakaya, hırsızlara seslenerek “Emanetleri geri getirin” dedi. Havadis Gazetesi’ne açıklama yapan Karakaya, “Eşim bu vatanı için canını hiçe sayarak gazi olmuş şerefli bir Türk askeriydi. Hiç utanmadınız mı?. Onlar bu hayatta eşimden bana kalan en büyük emanetlerdi. Bu suçu işleyenlere sesleniyorum, vicdanınız varsa gazilerimizin, şehitlerimizin hatrına emanetleri geri getirin” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.