Körfez Yolunda Bölünmüş Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Balıkesir'in körfez bölgesine ulaşımın sağlandığı karayolundaki bölünmüş yol yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Havran yolunda çalışma sebebiyle bozuk olan yoldaki ulaşım şartları sebebiyle sürücüler strese girdiklerini, yolun bir an önce bitiril

Balıkesir'in körfez bölgesine ulaşımın sağlandığı karayolundaki bölünmüş yol yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Havran yolunda çalışma sebebiyle bozuk olan yoldaki ulaşım şartları sebebiyle sürücüler strese girdiklerini, yolun bir an önce bitirilmesini istediklerini ifade ettiler.

Balıkesir merkez ile İvrindi ve Havran ilçeleri arasında yapımı devam eden bölünmüş yol çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Yıllardır yapımı beklenen ve yaz aylarında aşırı yoğunluk yaşanan körfez yolunda yapılacak yoğun çalışmalar ile bu yıl İvrindi ilçesine kadar olan kısmın trafiğe açılmasının beklendiği kaydedildi.

Bu arada, yoğun çalışmalar ilk meyvesini verdi. Balıkesir - Havran arasındaki toplam 74 kilometrelik bölünmüş yol yapım çalışmasında Gökçeyazı etabı (6 kilometre) tamamlanarak kısmi olarak araç trafiğine açıldı. Balıkesir- Havran arasındaki 74 km'lik yolun farklı müteahhitlerce değişik bölgelerinde yürütülen altyapı, menfez, köprü ve istinat duvarı çalışmaları tüm hızı ile yürütülüyor. Balıkesir-İvrindi arasındaki 33 km'lik yolun tamamının bu yıl içerisinde bölünmüş yol olarak tamamlanıp trafiğe açılması planlanıyor. Öte yandan, yaz sezonu boyunca büyük araç yoğunluğu yaşanan körfez yolunda daha önceden açıklanmasına rağmen sıklıkla yapılan gerek patlatmalar, gerekse çalışmalar sebebiyle ana arterin trafiğe kapanması veya yavaşlatılması vatandaşların sabrını oldukça zorluyor. Yolun çileye dönüşmesinden yakınan sürücüler ve yolcular geç kalan bu çalışmaların bir an evvel bitirilmesini arzu ettiklerini ifade ettiler. Bu arada, körfez yolundaki çalışmalarla ilgili yapılacak olan patlatmalarla alakalı bilgilendirmelerin daha vakitlice yapılması gerektiği belirtilerek yetkililerin bununla ilgili gereken önlemi almaları istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.