Korkuteli Küçükköy Asar Göleti’nde Su Seviyesi Yükseliyor

Korkuteli Küçükköy Asar Göleti’nde Su Seviyesi Yükseliyor

Devlet Su İşleri Antalya 13. Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl Korkuteli ilçesinde yapılan Küçükköy Asar Göleti, su tutmaya devam ediyor. 493 bin metre küp su kapasiteli olan gölet sayesinde b...

Devlet Su İşleri Antalya 13. Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl Korkuteli ilçesinde yapılan Küçükköy Asar Göleti, su tutmaya devam ediyor. 493 bin metre küp su kapasiteli olan gölet sayesinde bin 470 dekar tarım alanı suya kavuşacak.

Yapımına 2012 yılında başlanan ve 2014 yılında tamamlanan Korkuteli Küçükköy Asar Göleti’nde su seviyesi yükselirken, proje ile bin 470 dekar tarım alanının borulu sistemle sulanacağı belirtildi.

AK Parti İlçe Başkanı İlhami Yıldıran konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Toplam 493 bin metreküp su kapasiteli göletinin hayata geçmesiyle bölge canlanacak. Asar Göleti’ni besleyen derelerinden gelen sularla, su takviyesine başlandı. Küçükköy ve Büyükköy halkı, sulu tarımla alternatif tarım ürünlerine yönelebilir" dedi. Suyun günümüzde çok kıymetli olduğu da hatırlatan Yıldıran, "Gölet yapmak, suyu depolamak ve tasarruflu kullanmak bakımından önemlidir. Artık Küçükköy çiftçisi göletin hayata geçmesiyle sulu tarıma yönelecek ve kazançları artacak" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.