Kosova’da Türk Partisinden Büyükelçi Ozan’a Destek Ziyareti

Kosova’da Türk Partisinden Büyükelçi Ozan’a Destek Ziyareti

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar, KDTP şube başkanlarıyla birlikte Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan’a destek ziyaretinde bulundu.Ziyaret sırasında yapılan...

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar, KDTP şube başkanlarıyla birlikte Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan’a destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında yapılan görüşmede KDTP yetkilileri, Büyükelçi Ozan’a 4,5 yıl içerisinde Kosova’da Türk toplumuna verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini ifade etti. KDTP heyeti, Büyükelçi Ozan’a karşı medyada açık mektup şeklinde yayımlaman yazıyı da kınayarak, Ozan’a desteklerini dile getirdi.

KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, yakınlarda bu görevden ayrılacak olan Türkiye Büyükelçisini ziyaret ederek, 4,5 yıl içerisinde yaptığı çalışmaları ve desteklerinden dolayı hem Kosova’daki Türk toplumuna hem de Kosova toplumuna, aynı zamanda Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkilere sunduğu katkılarından dolayı hem bakan hem de parti olarak teşekkürlerini ifade ettiklerini ve Büyükelçi Ozan’a yeni görevinde başarılar dilediklerini belirtti. “Bu 4,5 yıl içerisinde yapılan bu çalışmalar bizleri hem güçlendirmiştir hem de iki devlet arasında daha güçlü bağlar kurulmuştur” diyen Bakan Yağcılar, son dönemlerde bazı yazıların çıkmasını, konuşmaların yapılmasını, gerek zamanlama, gerek ise gerçekler açısından uygun görmediklerini, parti olarak da bu konuda her zaman Kosova ve Türkiye arasında ilişkilerin gelişmesi ve özellikle de Kosova’daki Türk toplumunun Türkiye Cumhuriyeti büyükelçileriyle koordinasyonda bulunmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Yağcılar, bu görüşmede bugün aynı zamanda partide yapılan son çalışmalardan, tüm şubelerde gerçekleşen seçimlerden bilgi verdiklerini belirterek, 26 Haziran tarihinde KDTP Genel Başkanının seçileceği kongrenin yapılacağını da bildirdi. Yağcılar, yeni büyükelçiyle de aynı şekilde istişareler ve koordinasyonda olacaklarını ifade etti.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ise, KDTP Genel Başkanı ve şube başkanlarının bu ziyaretleri için teşekkür ederek, partideki son çalışmalar konusunda bilgilendirildiğini söyledi. Büyükelçi Ozan, “Gerek Türkiye Cumhuriyeti, gerek de Türkiye Cumhuriyeti’nin buradaki temsilciliği ve bütün kurumlarıyla, bütün yerleşim yerlerindeki soydaşlarla her zaman uyum içinde, koordinasyon içinde, sevgi ve saygı ilişkileri içinde çalışıyoruz. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Soydaşlarımızın her zaman desteğini, sevgi ve saygısını gördük, bundan da son derece memnunuz. Hepimizin tek amacı var, soydaşlarımızın burada her gün daha da ilerleyen güzel bir konumda olması. Bütün amacımız bunun içindir. Var olan sorunların daha iyi bir şekilde çözülmesi içindir” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Ozan, bütün Türkiye Cumhuriyeti kurumları, büyükelçilik olarak, büyükelçilikteki her bir kişi olarak soydaşlarla, soydaş toplumunun temsilcileriyle bu konuda çalışmaya ve birlikte başarılı sonuçlar almaya devam edileceğine vurgu yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.