Kosovalı Gaziler Özel Mahkeme’nin Kurulmasına “Hayır” Dedi

Kosovalı Gaziler Özel Mahkeme’nin Kurulmasına “Hayır” Dedi

Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) gazileri, Kosova’ya yönelik Uluslararası Savaş Suçları Özel Mahkemesi’nin kurulmasına bir kez daha karşı çıktı.Kosova’nın başkenti Priştine’nin ana meydanında toplanan yüz...

Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) gazileri, Kosova’ya yönelik Uluslararası Savaş Suçları Özel Mahkemesi’nin kurulmasına bir kez daha karşı çıktı.

Kosova’nın başkenti Priştine’nin ana meydanında toplanan yüzlerce Kosovalı gazi, Kosova Meclisi’nden, Özel Mahkeme’nin kurulmasına onay vermemesini talep etti. Arnavut bayrakları ile geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği’nin (AB) Kosova’daki Hukuk Misyonu Eulex hakimleri tarafından mahkum edilen UÇK komutanlarının fotoğraflarını taşıyan Kosovalı gaziler ile yakınları protesto gösterisi düzenledi. Eylemciler protesto gösterisinde, Özel Mahkeme’nin kurulması ile Kosova’nın egemenliğinin ihlal edilmek istendiğine dikkat çekti. “UÇK” sloganları atan protestocular, yabancı misyonların Kosova konusunda adaletsiz davrandıklarına dikkat çekti.

Protestoya katılan Sadri Hajdari, kısa adıyla Özel Mahkeme olarak tanımlanan Savaş Suçları Özel Mahkemesi’nin Kosova’da değil, katliamlara imza atan Sırbistan’da kurulması gerektiği görüşünü savundu. Rahim Dani ise, Özel Mahkeme’nin UÇK’nın özgürlük savaşını, savaş suçu olarak göstermeye çalışacağı şüphesinin giderek arttığına dikkat çekerken, Besarta Lushtaku, Avrupa’nın UÇK komutanlarının mahkum edilmesi karşısında sessiz kalmasının kabul edilemeyeceğini belirtti.

Kosova Kurtuluş Ordusu gazi, savaş malulü ve şehit dernekleri temsilcileri de protesto gösterisinde yaptıkları konuşmalarda, Özel Mahkeme’nin kurulmasına yönelik oylamaya katılmamaları için Kosova Meclisi milletvekillerine çağrıda bulundu. UÇK Gazileri Derneği Başkan Yardımcısı Smajl Elezi, UÇK’nın Kosova’nın özgürlüğü için verdiği savaşın adaletsizlik ile karşı karşıya kaldığını belirterek, Özel Mahkeme’nin kurulmasına karşı olduklarını yineledi.

Özel Mahkeme’nin adalet dağıtacağına şüpheyle baktıklarını belirten UÇK Şehitleri Derneği Başkanı Cavit Jashari de, Özel Mahkeme’nin özgürlük savaşçılarının mahkum edilmesi için kurulacağı iddialarına işaret etti.

Kosova Meclisi’nin Özel Mahkeme’nin kurulmasına onay vermesi durumunda Kosovalı gazilerin tekrar protesto gösterisi düzenleyecekleri kaydedildi. Yağmurlu havada düzenlenen protesto gösterisi olaysız sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.