Köy Okulunun Öğrencileri Türkiye’nin Gururu Oldu

Köy Okulunun Öğrencileri Türkiye’nin Gururu Oldu

Balıkesir’in Bigadiç ilçesine bağlı Akyar köyünde eğitim gören 3 öğrenci, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) tam puan alarak Türkiye’nin gururu oldu.TEOG sonuçlarının açıklanmasıyla...

Balıkesir’in Bigadiç ilçesine bağlı Akyar köyünde eğitim gören 3 öğrenci, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) tam puan alarak Türkiye’nin gururu oldu.

TEOG sonuçlarının açıklanmasıyla Akyar köyünde büyük sevinç yaşandı. Taşımalı eğitim gören öğrencilerin buluştuğu Akyar Ortaokulu’nda 8/B sınıfında okuyan Ferhat Ergel ve Özge Şelale ile 8/A sınıfında okuyan Ülkü Gündoğdu, girdikleri sınavda bütün soruları doğru cevaplayarak tam puan aldı.

Büyük sevinç yaşayan öğrencilerden Ferhat Ergel, TEOG 1 ve TEOG 2 sınavlarının her ikisinde de soruları doğru cevapladı. Ergel, "Başarımın sırrı kendimi rahat hissettiğimde çalışmak. Kendimi sıkmadan, düzene bağlı kalamdan ve psikolojikman rahat olduğumda çalışıyorum. Hocalarım hep arkamdaydı, bana destek oldular. Fen Lisesi’nde okuyup, iyi bir eğitim almak istiyorum. Sonra da iyi bir üniversiteye giderek iyi bir meslek edinmek istiyorum" dedi.

TEOG sorularının hepsine doğru cevap veren Özge Şelale de arkadaşları gibi 700 tam puan aldığını söyledi. Şelale, "Öğretmenlerimin ve ailemin desteği ile düzenli çalışmaya başarımı borçluyum. Köyde okumanın dezavantajları da var ama benim hırslanmamı sağladı. İleride kariyer ve iyi bir mesleğim olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Sınavda yine tam puan alan Ülkü Gündoğdu ise "Başarımı çok çalışmama ve okuldaki öğretmenlerime borçluyum. Bizimle çok ilgilendiler, ailemin büyük katkısı var. Ailem beni zorlamadı, rahatça çalıştım. Ben, köy okulu kalabalık olmadığı için öğretmenlerimiz bizimle çok daha fazla ilgilendi. Daha az öğrenci olduğundan öğrencilere daha fazla öğretmen düşüyor. Merkezde bir okulda olsam, daha kalabalık olacak. Köy okulunun en büyük avantajı bu" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Burak Canbaydar ise öğrencilerinin hepsiyle gurur duyduğunu söyledi. Canbaydar, "Özge Şelale ikinci TEOG sınavında 700 tam puan aldı, Ülkü Gündoğdu 700 tam puan aldı. Ferhat Ergel ise her iki TEOG sınavında da tam puan aldı. Bu anlamda baktığınızda kendisi Balıkesir ve Türkiye birincisidir. Öğretmen arkadaşlarım, ilçe müdürümüz ve benden önce görev yapan müdürümüzün katkıları ile bu başarı oldu. Öğretmenlerimiz hiç bir maddi beklenti olmaksınızın öğrencilerimize ders saati dışında da destek oldular, soru çözdüler. Biz burada bir aile gibi olduk. Çocuklar dertlerini, sıkıntılarını dahi bizimle paylaştılar. Öğretmen arkadaşlar sürekli birbirleri ile danışarak görevlerini yaptılar" dedi.

Köy Muhtarı Evrim Ayhan, köylerinde kendilerine destek olan öğretmenlere teşekkür etti. Çocukların başarısının kendilerini gururlandırdığını söyleyen Muhtar Ayhan, ailelerin de çocuklara büyük destek verdiğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.