Köy Yoluna Yapılan 10 Metrelik Köprü İçin Açılış

Köy Yoluna Yapılan 10 Metrelik Köprü İçin Açılış

Nazilli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Güzelköy girişi itibari ile başlayıp Alaşehir’e kadar uzanan köy yolları üzerinde, 10 metre uzunluğundaki bağlantı köprüsünün açılışı düzenlenen tören ile yapıldı.

Güzelköy ‘ün girişi itibari ile başlayıp Ketenova, Kahvederesi, Aşağı Yakacık köyleri ve oradan da Alaşehir’e kadar uzanan keskin virajları ile ‘tehlike yolu’ olarak adlandırılan yol güzergâhında Nazilli Belediyesi tarafından yapılan bağlantı köprüsü tamamlandı. Aralık ayı sonunda yapımına başlanan ve yaklaşık 2,5 ay gibi bir süreçte bitirilen menfez köprü, Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen tören ile açıldı. Tehlike yolunu kullanan güzergah üzerindeki köy halkının katılımları ile açılışı yapılan menfez köprüye muhtarların aldığı ortak karar ile ‘H. Haluk Alıcık’ ismi verildi. Özellikle Nazilli’ye bağlı 3 köyün güzergâhı olan yol üzerindeki en keskin virajın bulunduğu dere yatağının üzerindeki mevcut köprünün dar olması ve sık sık kazaların yaşanması nedeni ile yeni bir menfez köprünün yapılmasına karar verdiklerinde önemli olanın insan hayatıdır diyerek yola çıktıklarını hatırlatan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık “Büyük şehir yasasının kanunlaşması ile Nazilli Belediyesinden hizmet almaya başlayacak köylerimizin sıkıntıları ihtiyaçları, istek ve taleplerini belirlemek için sık sık köylerimizi ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimiz sırasında bizden istenen istek ve taleplerin yanında, eksikleri yapılması gerekenleri yerinde görerek inceleyerek kendimiz de tespitlerde bulunduk. Bu süreç içerisinde neredeyse 9-10 kere bu köylerimize ziyaretlerde bulundum. Ketenova, Kahvederesi, Aşağı Yakacık köylüleri her seferinde can ve mal kaybının çok sık yaşandığı Güzel Köy ‘ün girişi itibari ile başlayıp Ketenova, Kahvederesi, Aşağı Yakacık köyleri ve oradan da Alaşehir’e kadar uzanan yol güzergâhındaki en keskin virajın bulunduğu dere yatağının üzerindeki mevcut köprü için biçare olmamızı istemişlerdi. Gerçekten de dar olan bu köprü dikkatli olunmadığı takdirde bir de bunun yanında merkeze göre daha keskin kış şartlarının yaşandığı bu bölgede olası kazaların önüne geçmek zor görünüyordu. Biz de tüm bu şartları ele alarak mevcut köprü yanında keskin viraj dönemecini de yok edecek menfez köprüyü yaptık. Çünkü insan hayatı bizim için en önemli unsurlardan biri” dedi.

KÖY VE BELDELERE NAZİLLİ BELEDİYESİ MÜHRÜ

Bizim yüreğimiz insan sevgisi ile dolu diyen Başkan Alıcık; “Hangi ırktan, hangi dinden, hangi şehirden, hangi köyden olduğunun bir önemi yok Sadece insan olması yeterli. Yüce rabbimin yarattığı kullarını yaradılışından ötürü, Rabbim yarattığından dolayı seviyoruz biz. Burada önemli olan hizmettir. 2009 yerel seçimlerinde Allah bize Belediye Başkanı olmayı nasip etti ve biz bu göreve seçilmiş olarak memleketimiz insanlarına şunu söylemiştik. Bu memleketin hizmetkârı olacağız ve şehri emini olacağız demiştik. Bu şekilde çıktığımız bu yolda Allah bize bu millete hizmet etmeyi nasip etti. İnşallah mevlam yine nasip ederse ve sizlerde teveccüh gösterirseniz önümüzdeki beş yıllık dönemde de sizlere daha iyi hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Köylerde oturan, yaşayan vatandaşlarımızda bizim vatandaşlarımızdır. Artık köylerimiz de Nazilli’ye bağlı mahalleler haline geldi. Köylerimiz hizmetlerin en güzeline en iyisine layıklar. Sizlere yakışan hizmetin en iyisini yine sizlere biz vereceğiz. Büyükşehir Yasası ile köylerimizin manzarasını gördük. Ovacık Eycelli ve Gedik köylerimizde kullanacak içecek su yok. Karahallı köyünde yol yok. Ama biz ne yaptık köylere gide gele derken bu sıkıntıları, bu sorunları yerinde gördük tespitini yaptık. Bu güne kadar 61 köyümüzün hepsinde küçük veya büyük hizmetlere Nazilli Belediyesinin mührünü koyduk. Bu süreç içerisinde mesela 5 köprü ve 5 cami yaptırmışız. Bunlar kalıcı hizmetlerdir. Bizim derdimizde arkamızda kalıcı hizmetler bırakarak insanların duasını almaktan öte bir kaygımız bulunmamaktadır” dedi.

İSMİNİN VERİLMESİNİ İSTEMEMİŞ

Köprüye verilen isim konusunda da açıklama yapan başkan Alıcık, hiçbir zaman yapılan hizmetlerde kendisinin isminin bulunması yönünde gayret göstermediğini belirterek; “Bu köprüye benim ismimi vermişler. Soğulsun var olsunlar. Ancak ben bu köprünün adının vatanı milleti, bayrağı uğruna şehit düşen Kahvederesi köyünden Mehmet Yakup Karakuş kardeşimizin ismini taşımasını istemiştim. Ancak buradaki muhtar arkadaşlarımız bizim söylediğimiz dışında kendileri ortak karar alarak köprüye benim ismimi vermişler. Sağ olsun var olsunlar. Ancak hiçbir zaman yaptığımız hizmetlerde benim ismim var olsun, benim ismimle anılsın gibi bir isteğim düşüncem ya da kaygım olmadı. Bu köprünün tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Allah hepinizi kazalardan belalardan korusun. Hepinizden ayrı ayrı Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Köy Yoluna Yapılan 10 Metrelik Köprü İçin Açılış

Köy Yoluna Yapılan 10 Metrelik Köprü İçin Açılış

Köy Yoluna Yapılan 10 Metrelik Köprü İçin Açılış

Köy Yoluna Yapılan 10 Metrelik Köprü İçin Açılış

Köy Yoluna Yapılan 10 Metrelik Köprü İçin Açılış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.