Kraliyet Bebeği İçin 103 Pare Top Atışı Yapıldı

Kraliyet Bebeği İçin 103 Pare Top Atışı Yapıldı

İngiliz kraliyet çifti Kate Middleton ve Prens William’ın cumartesi günü dünyaya gelen kız bebekleri için Londra Kalesi’nde top atışı yapıldı.Cambridge Düşesi Middleton’ın ikinci çocuğunu dünyaya geti...

İngiliz kraliyet çifti Kate Middleton ve Prens William’ın cumartesi günü dünyaya gelen kız bebekleri için Londra Kalesi’nde top atışı yapıldı.

Cambridge Düşesi Middleton’ın ikinci çocuğunu dünyaya getirmesi başta İngiltere olmak üzere birçok ülkede coşkuyla kutlandı. Cumartesi dünyaya gelen kraliyet bebeği için, bugün Thames Nehri’nin kenarında bulunan Londra Kulesi’nde 62 pare top atışı gerçekleştirildi. Aynı dakikalarda da Green Park’ta 41 pare top atışı yapıldı. Top atışı kraliyet kutlamalarında bir gelenek olarak gerçekleştiriliyor.

Prens William ve eşi Düşes Kate’in ikinci bebekleri Londra’daki Lindo Wing hastanesinde 6 saat süren doğumun ardından cumartesi günü dünyaya gelmişti. Bebek, yerel saatle 08.34’te 3 kilo 71 gram olarak doğmuştu. Çift, erkek kardeşi Prens George’un ardından tahtın 4. sıradaki varisi olan kız bebeğine Charlotte Elizabeth Diana ismini verdiğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.